Eerste wijzigingsregeling Reglement Adviescommissie cultuurprojecten Brabant C Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant;

 

Gelet op artikel 82 van de Provinciewet en de artikelen 11.13, 12.13 en 13.13 van de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant;

 

Overwegende dat Gedeputeerde Staten op 21 mei 2019 het Reglement Adviescommissie cultuurprojecten Brabant C Noord-Brabant hebben vastgesteld;

 

Overwegende dat daarbij een adviescommissie is ingesteld met als taak te adviseren over subsidieverstrekking met betrekking tot de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant, waarbij aspecten van cultuur en cultureel ondernemerschap een afweging vormen;

 

Overwegende dat Gedeputeerde Staten op 25 januari 2022 de Zevenentwintigste wijziging van die regeling hebben vastgesteld, waarin de paragraaf Matching impactprojecten is neergelegd;

 

Overwegende dat wenselijk wordt geacht genoemde commissie van deskundigen eveneens te laten adviseren ten aanzien van deze paragraaf;

 

Besluiten vast te stellen de volgende regeling:

Artikel I Wijzigingen

Het Reglement Adviescommissie cultuurprojecten Brabant C Noord-Brabant wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

 

Artikel 3 komt te luiden:

 

Artikel 3 Taken en bevoegdheden

De commissie heeft tot taak Gedeputeerde Staten te adviseren over de toepassing van de artikelen 11.6, 12.6 en 13.6 van de subsidieregeling.

B.

 

Artikel 4 komt te luiden:

 

  • 1.

    De commissie bestaat uit ten minste 20 en ten hoogste 35 leden, waaronder een plaatsvervangend voorzitter en een voorzitter.

  • 2.

    Gedeputeerde Staten dragen er zorg voor bij de benoeming van de leden dat de expertise en ervaring van de leden een afspiegeling vormen van de volgende kennisdomeinen:

    • a.

      kunst en cultuur;

    • b.

      ondernemerschap en financiën;

    • c.

      maatschappelijke opgaven.

C.

 

In artikel 6, onderdeel e, wordt “artikel 4” vervangen door “artikel 5, derde lid”.

 

D.

 

Artikel 9 komt te luiden:

 

Artikel 9 Besluitvorming en advies

  • 1.

    Elk bij de vergadering aanwezig lid van de commissie heeft een stem.

  • 2.

    De commissie komt tot een advies op basis van meerderheid van stemmen.

  • 3.

    De leden dienen zich bij hun advies over een aanvraag te baseren op de door de aanvrager bij de aanvraag verstrekte gegevens en documenten en onthouden zich van contact met de aanvragers.

  • 4.

    Een lid onthoudt zich van deelname aan de besprekingen, advisering en stemming over subsidieaanvragen in geval van directe of indirecte betrokkenheid bij een van de ingediende aanvragen.

  • 5.

    Bij staking van de stemmen beslist de voorzitter.

  • 6.

    De commissie brengt zo spoedig mogelijk een gemotiveerd schriftelijk advies uit over de subsidieaanvragen aan Gedeputeerde Staten.

  • 7.

    Het advies wordt opgesteld door de secretaris en namens de commissie ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

E.

 

In artikel 12 wordt “de provincie Noord-Brabant” vervangen door “Gedeputeerde Staten”.

 

F.

 

Artikel 13 komt te luiden:

In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de commissie over de te volgen werkwijze, op voorstel van de voorzitter.

 

G.

 

Artikel 14 komt te luiden:

 

Artikel 14 Vergoeding

  • 1.

    De leden en de voorzitter ontvangen een vergoeding overeenkomstig artikel 2.4.1 van het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers.

  • 2.

    De leden en de voorzitter ontvangen een reiskostenvergoeding conform artikel 2.4.3 van het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers en artikel 2.1 van de Regeling decentrale politieke ambtsdragers, waarbij de vergoeding plaatsvindt op basis van:

    • a.

      openbaar vervoer 2e klasse trein; of

    • b.

      € 0,19 per km inclusief parkeren.

Artikel II Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst.

Artikel III Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: Eerste wijzigingsregeling Reglement Adviescommissie cultuurprojecten Brabant C Noord-Brabant.

’s-Hertogenbosch, 19 april 2022

Gedeputeerde Staten voornoemd,

de voorzitter

mr. I.R. Adema

de secretaris

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven