Provinciaal inpassingsplan Drentse Zonneroute A37

Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe maken bekend dat Provinciale Staten op 13 april 2022 het provinciaal inpassingsplan ‘Drentse Zonneroute A37’ hebben vastgesteld. Het plan wordt gedurende zes weken ter inzage gelegd vanaf dinsdag 26 april 2022.

Directe aanleiding voor het opstellen van het provinciaal inpassingsplan Drentse Zonneroute A37 is het ruimtelijk mogelijk maken van de plaatsing van zonnepanelen op rijksgronden langs de A37, over een traject van 42 kilometer tussen Hoogeveen en de Duitse grens.

Ter inzage

Voor een duidelijk overzicht van het plangebied, verwijzen wij u naar de publicatie op www.ruimtelijkeplannen.nl. (De IMRO-code van het inpassingsplan is NL.IMRO.9922.IPDrentseZonnerout-VA01). Daarnaast heeft u de mogelijkheid de stukken in te zien op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur in het provinciehuis in Assen (Westerbrink 1 in Assen) en in de gemeentehuizen van Hoogeveen (Raadhuisplein 1 Hoogeveen) , Emmen (Raadhuisplein 1 Emmen) en Coevorden(Kasteel 1 Coevorden) .

Beroep

Van dinsdag 26 april 2022 tot en met dinsdag 7 juni 2022 kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State draagt zorg voor het doorsturen van uw beroepsschrift naar de provincie Drenthe. Wie op tijd beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vastgestelde provinciaal inpassingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het inpassingsplan uitgesteld totdat over het verzoek is beslist.

Voor het behandelen van een beroepschrift en een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Dit zijn wettelijke voorgeschreven kosten. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen via post@drenthe.nl of telefonisch via (0592) 36 55 55.

Naar boven