Ontwerpbeschikking Wet natuurbescherming, Natura 2000-gebied “Meijendel & Berkheide” te Katwijk ten westen van de Wassenaarseweg

Onderwerp

Omgevingsdienst Haaglanden maakt namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat het voornemen bestaat om een ontheffing te verlenen op grond van artikel 3.3, eerste lid, artikel 3.8, eerste lid en artikel 3.10, tweede lid in samenhang met artikel 3.8, eerste lid, van de Wnb voor het overtreden van diverse verbodsbepalingen. De ontheffing wordt verleend voor het beschadigen of vernielen van vaste rust- en verblijfplaatsen van meerdere vleermuissoorten en voor de boommarter, kerkuil, rugstreeppad en zandhagedis. Tevens wordt ontheffing verleend voor het vangen en verplaatsen van de rugstreeppad en zandhagedis als mitigerende maatregel en voor het doden van deze soorten aangezien individuele verwonding en doding ondanks zorgvuldig werken niet geheel kan worden uitgesloten. De ontheffing betreft het aanleggen van een nieuwe waterwinning, Winning 11, inclusief de sloop van 14 barakken, het verlengen van Winning 1, de kap van circa 340 bomen, het renoveren en het in gebruik nemen van 4 barakken en de aanleg en het gebruik van een Landschapspark. Deze activiteiten vinden grotendeels binnen het Natura 2000-gebied “Meijendel & Berkheide” plaats en is gesitueerd in de gemeente Katwijk ten westen van de Wassenaarseweg.

Zienswijze en inzage

De ontwerpbeschikking en de relevante documenten liggen vanaf 15 april 2022 tot en met 30 mei 2022 ter inzage. Gedurende deze termijn kan een belanghebbende schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren brengen. Een zienswijze moet het zaaknummer 00574234, naam en adres van de indiener en de dagtekening bevatten. Een zienswijze moet worden gezonden aan Omgevingsdienst Haaglanden, Postbus 14060, 2501 GB Den Haag, of via e-mail: vergunningen@odh.nl.

Voor informatie over het inzien van de ontwerpbeschikking en de relevante documenten verwijzen wij u naar de website van de gemeente Katwijk.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Toetsing & Vergunningverlening Milieu, e-mailadres: vergunningen@odh.nl.

Naar boven