Ontwerp-natuurbeheerplan 2023 ter inzage

 

 

Op 5 april heeft de teammanager Programmering, Vitaal Platteland namens Gedeputeerde Staten van Gelderland het ontwerp-natuurbeheerplan 2023 vastgesteld.

Het ontwerp-natuurbeheerplan 2023 geeft aan waar in Gelderland een subsidie voor het behoud en de ontwikkeling van (agrarische) natuur en landschap mogelijk is. De kaarten van het natuurbeheerplan vormen daarvoor de basis. Daarop zijn de percelen met natuur- en landschapsbeheertypen aangegeven waarvoor de provincie Gelderland een subsidie kan geven.

 

Het ontwerp-natuurbeheerplan 2023 bestaat uit een plantekst (zie Natuur beheren en ontwikkelen (gelderland.nl)) en acht kaarten. Ten opzichte van 2022 zijn de plantekst, de beheerkaart, ambitiekaart, investeringskaart en de subsidiekaart aangepast. Daarnaast is ook de kaart leefgebied agrarisch natuur- en landschapsbeheer aangepast en zijn een kaart categorie Klimaat en categorie Water toegevoegd. De kaart bijdrage “traditioneel gehoede schaapskudde” is niet gewijzigd.

 

 

Wilt u reageren op het ontwerp?

Het ontwerp-natuurbeheerplan Gelderland 2023 ligt van 13 april tot en met 25 mei 2022 ter inzage. U kunt het ontwerp-natuurbeheerplan inzien via de provinciale website https://atlas.gelderland.nl/natuurbeheerplan

Ook kunt u het ontwerp-natuurbeheerplan tijdens de openingsuren digitaal inzien in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem.

Gedurende de zienswijzeperiode kunnen belanghebbenden reageren op dit ontwerpplan. Dat doet u door een zienswijze in te dienen:

  • Schriftelijk: een schriftelijke reactie richt u aan: Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Vermeld op de envelop en de brief "Ontwerp-NBP 2023, zaaknummer 2022-000894.

Meer informatie

Provincieloket, telefoonnummer (026) 359 99 99, e-mailadres: post@gelderland.nl.

Gedeputeerde Staten van Gelderland

 

 

Naar boven