Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân van 29 maart 2022 tot wijziging van de Subsidieregeling Friese plus energiebesparende isolatiemaatregelen 2021-2022

Gedeputeerde Staten van Fryslân,

 

gelet op artikel 1.3, vierde lid van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013

 

besluiten

 

de Subsidieregeling Friese plus energiebesparende isolatiemaatregelen 2021-2022 te wijzigen als volgt:

Artikel I  

A.

In artikel 1.1, onder e, wordt de zinsnede ‘zoals deze luidde op 1 januari 2021’ vervangen door: ‘zoals deze luidde op 3 januari 2022’.

 

B.

Artikel 2.2 wordt als volgt gewijzigd:

 

  • 1.

    Artikel 2.2, tweede lid, komt te luiden als volgt:

  • 2.

    De prestatiesubsidie op grond van deze regeling, de zogenaamde Friese plus, bedraagt de helft van de hoogte van de subsidie voor energiebesparende isolatie-investering die door de RVO is verstrekt vóór 3 januari 2022.

  • 3.

    Na artikel 2.2, tweede lid, worden twee leden toegevoegd, luidende:

     

    • 3.

      De prestatiesubsidie op grond van deze regeling, de zogenaamde Friese plus, bedraagt de helft van de hoogte van de subsidie voor energiebesparende isolatie-investeringen die door de RVO vanaf 3 januari 2022 is verstrekt, indien deze subsidie verstrekt is aan een investering voor energiebesparende isolatiemaatregelen die is aangebracht vóór 1 januari 2022

       

    • 4.

      De prestatiesubsidie op grond van deze regeling, de zogenaamde Friese plus, bedraagt één derde van de hoogte van de subsidie voor energiebesparende isolatie-investeringen die door de RVO vanaf 3 januari 2022 is verstrekt, indien deze subsidie is verstrekt aan een investering voor energiebesparende isolatiemaatregelen die is aangebracht op of na 1 januari 2022.

Artikel II  

De toelichting van de Subsidieregeling Friese plus energiebesparende isolatiemaatregelen 2021-2022 wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

De tekst in de toelichting onder het kopje ‘Algemeen’ wordt als volgt gewijzigd:

 

In de achtste tekstpassage komen de volgende twee zinnen: ‘Momenteel is het subsidiepercentage vanuit het Rijk ongeveer 20% op basis van de ISDE. De Friese aanvulling daarop betreft een tweede van de toegekende subsidie’ te vervallen.

 

B.

De tekst in de toelichting op artikel 2.2 komt te luiden als volgt:

 

De hoogte van het door Gedeputeerde Staten te verstrekken prestatiesubsidiebedrag wordt bepaald aan de hand van de subsidie die door de RVO aan de eigenaar-bewoner is verstrekt voor energiebesparende isolatie-investeringen. De door de RVO aan de eigenaar-bewoner verstrekte subsidie wordt op grond van deze regeling opgeplust c.q. verhoogd met:

 

  • -

    de helft van dat bedrag, indien de RVO-subsidie is verstrekt vóór 3 januari 2022 (artikel 2.2, tweede lid);

  • -

    de helft van dat bedrag, indien de RVO-subsidie is verstrekt vanaf 3 januari 2022 aan een investering voor energiebesparende isolatiemaatregelen die is aangebracht vóór 1 januari 2022 (artikel 2.2, derde lid); of

  • -

    één derde van dat bedrag, indien de RVO-subsidie is verstrekt vanaf 3 januari 2022 aan een investering voor energiebesparende isolatiemaatregelen die is aangebracht op of na 1 januari 2022 (artikel 2.2, vierde lid).

Ter illustratie: bedraagt de door de RVO vanaf 3 januari 2022 verstrekte subsidie voor energiebesparende isolatie-investeringen op grond van de ISDE bijvoorbeeld in totaal € 1.500,- en is deze investering aangebracht na 1 januari 2022, dan verstrekken Gedeputeerde Staten 1/3 x € 1.500,- = € 500,-.

Artikel III  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 4 januari 2021.

Aldus vastgesteld in de vergadering van Gedeputeerde Staten van Fryslân van 29 maart 2022,

Voorzitter drs. A.A.M. Brok

Secretaris R.E. Bouius-Riemersma, MBA MCM

Naar boven