Regeling van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant van 29 maart 2022 tot wijziging van de Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant 2016 in verband met de mogelijkheid om meer tijd te geven voor de uitvoering van activiteiten binnen §5 Musea (Tiende wijziging Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant 2016)

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant;

 

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Brabant;

 

Overwegende dat het wenselijk is de Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant 2016 te wijzigen in verband met de mogelijkheid om meer tijd te geven voor de uitvoering van activiteiten binnen §5 Musea;

 

Besluiten vast te stellen de volgende regeling:

Artikel I Wijziging Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant 2016

Artikel 5.13 van de Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant 2016 komt te luiden:

 

Artikel 5.13 Verplichtingen van de subsidieontvanger

De subsidieontvanger heeft in ieder geval de volgende verplichtingen:

  • a.

    de resultaten van het project en de wijze van samenwerking worden toegankelijk gemaakt voor derden;

  • b.

    het project wordt uiterlijk 31 december 2022 afgerond.

Artikel II Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 april 2019.

’s-Hertogenbosch, 29 maart 2022

Gedeputeerde Staten voornoemd,

de voorzitter,

mr. I.R. Adema

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Toelichting behorende bij de Tiende wijziging Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant 2016

I. Algemeen

 

De onderhavige regeling strekt tot wijziging van de Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant 2016. Het wordt mogelijk gemaakt om meer tijd te geven voor de uitvoering van activiteiten onder §5 (Musea).

 

In afwijking van de systematiek van vaste verandermomenten bij regelgeving treedt deze wijzigingsregeling in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal blad waarin zij wordt geplaatst. Hiervoor is gekozen omdat het wijzigingsbesluit zo spoedig mogelijk gevolg moet hebben. Daarnaast werkt artikel I terug tot en met 1 april 2019 (de eerste dag van de aanvraagperiode). Met de terugwerkende kracht wordt duidelijk gemaakt dat de mogelijkheid om meer tijd te geven voor de uitvoering van activiteiten onder §5 geldt voor alle aanvragen die vanaf 1 april 2019 zijn ingediend op grond van §5 van de subsidieregeling.

 

II. Artikelsgewijs

 

Artikel I (Wijziging Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant 2016)

 

Artikel 5.13

De onderhavige regeling strekt tot het uit coulance mogelijk maken om meer tijd te geven voor de uitvoering van activiteiten onder §5 (Musea).

 

Uit artikel 5.13 (Verplichtingen van de subsidieontvanger) volgt onder andere dat het project start binnen zes maanden na verlening van de subsidie en binnen een jaar na verlening van de subsidie wordt afgerond, met een verlengingsmogelijkheid van maximaal zes maanden. Uit coulance wordt mogelijk gemaakt dat de subsidieontvanger het project uiterlijk 31 december 2022 afrondt.

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

 

de voorzitter,

mr. I.R. Adema

 

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven