Provincie Utrecht Wbb bodemverontreiniging in gemeente De Ronde Venen: Achterbos 53A te Vinkeveen UT073633587

Op 23 september 2021 ontvingen Gedeputeerde Staten van Utrecht van Vodafone Ziggo een melding van een bodemverontreiniging op de locatie Achterbos 53A in Vinkeveen (UT073633587)). Bij de melding zijn diverse bodemonderzoeksrapporten en een deelsaneringsplan ingediend.

Op basis van de ingediende gegevens besluiten Gedeputeerde Staten van Utrecht het volgende:

Ter plaatse van bovengenoemd perceel is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wet bodembescherming.

Gelet op het huidige of het toekomstige gebruik van de bodem is er geen sprake van zodanige risico’s voor mens, plant of dier en/of van verspreiding van de verontreiniging dat er met spoed gesaneerd moet worden, zoals bedoeld in artikel 37 van de Wet bodembescherming.

Het deelsaneringsplan voldoet aan de eisen die bij of krachtens artikel 38 en 40 van de Wet bodembescherming zijn gesteld. Gedeputeerde Staten van Utrecht stemmen daarom in met het deelsaneringsplan.

Verzenddatum beschikking: 23 maart 2022

Startdatum bezwaartermijn: 24 maart 2022

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen tegen deze beschikking een bezwaarschrift indienen bij Provincie Utrecht, t.a.v. de secretaris van de Awb-adviescommissie, postbus 80300, 3508 TH Utrecht, binnen zes weken na de dag waarop de beschikking op de voorgeschreven wijze is bekendgemaakt. 

Digitaal: gebruikt u hiervoor het formulier 'Bezwaar tegen beslissing provinciaal bestuur met DigiD'. Uw DigiD geldt als ondertekening. U vindt het formulier via: www.provincie-utrecht.nl onder loket/klacht, bezwaar of melding doorgeven/bezwaar tegen beslissing provincie.

Schriftelijk: t.a.v. de secretaris van de Awb- adviescommissie van PS en GS, postbus 80300, 3508 TH Utrecht.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

- de naam en het adres van de indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van (het gedeelte van) de beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt;

- de gronden van het bezwaar (de motivering).

Aan de behandeling van het bezwaarschrift zijn voor de indiener geen kosten verbonden.

Het maken van bezwaar schorst de werking van de beschikking niet. Indien onverwijlde spoed dit vereist, kunt u naast het maken van bezwaar een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, onder vermelding van voorlopige voorziening, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarbij is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Het besluit treedt direct na bekendmaking van het besluit in werking. Dit betekent dat de houder van het besluit hiervan gebruik kan maken. Zijn er volgens u zwaarwegende belangen om de werking van het besluit te schorsen, dan kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Dit kan alleen als u ook bezwaar heeft gemaakt. Wanneer u een voorlopige voorziening hebt aangevraagd, treedt het besluit pas in werking nadat hierop een beslissing is genomen. U vraagt een voorlopige voorziening aan bij . Stuur bij uw verzoek om een voorlopige voorziening een kopie van uw bezwaarschrift en een afschrift van het besluit mee. Ook moet u vermelden wat de reden is om de vergunning te schorsen. Houd u er rekening mee dat u griffierecht moet betalen als u een voorlopige voorziening aanvraagt.

U kunt het besluit en de bijbehorende stukken opvragen bij de RUD Utrecht via info@rudutrecht.nl of 030-7023300. Vermeld u hierbij het kenmerk Z/21/708405.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de RUD Utrecht via telefoonnummer 030-7023300 of info@rudutrecht.nl. Vermeldt u hierbij het hierboven genoemde zaakkenmerk. Wilt u op de hoogte blijven van publicaties van de overheid over uw omgeving? Abonneert u zich dan via www.overheid.nl op de e-mailservice. U krijgt dan bericht als er een melding of besluit wordt gepubliceerd over een locatie in uw buurt.

 

Naar boven