Ontwerpbeschikking Wet natuurbescherming, provincie Zuid-Holland

Onderwerp

Omgevingsdienst Haaglanden maakt namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat het voornemen bestaat om een ontheffing ex artikel 3.3, eerste lid, in samenhang met artikel 3.17, eerste lid, onder a, van de Wnb te verlenen voor het bewerken van nesten en eieren van de grauwe gans, kolgans, brandgans en Canadese gans in de periode van 1 februari tot en met 30 juni en het doden van grauwe ganzen in de zomerperiode, het doden van brandganzen in de maanden juli tot en met oktober, het doden van kolganzen in de maanden maart tot en met oktober en het doden van Canadese ganzen gedurende het gehele jaar. De ontheffing wordt verleend tot en met 31 december 2027 in het belang van het voorkomen van belangrijke landbouwschade, ter bescherming van de vliegveiligheid en in het belang van het voorkomen van schade aan de flora en fauna voor en heeft betrekking op de provincie Zuid-Holland.

Zienswijze en inzage

De ontwerpbeschikking en de relevante documenten liggen vanaf 16 maart 2022 tot en met 26 april 2022 ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren brengen. Een zienswijze moet het zaaknummer 01021238, naam en adres van de indiener en de dagtekening bevatten. Een zienswijze moet worden gezonden aan Omgevingsdienst Haaglanden, Postbus 14060, 2501 GB Den Haag, of via e-mail: vergunningen@odh.nl.

Voor informatie over het inzien van de ontwerpbeschikking en de relevante documenten verwijzen wij u naar de website van de gemeenten in Provincie Zuid-Holland.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Toetsing & Vergunningverlening Milieu, e-mailadres: vergunningen@odh.nl.

Naar boven