Besluit van Gedeputeerde Staten van 22 februari 2022, PZH-2022-798192370 (DOS 2013-0010135) tot wijziging van het Openstellingsbesluit POP-3 watersystemen Zuid-Holland 2021 in verband met aanpassing van het deelplafond voor Schieland en de Krimpenerwaard

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland;

 

Gelet op artikel 1.3 van de Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid-Holland;

 

Overwegende dat het wenselijk is de voor het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard voor subsidie in aanmerking komende aanvragen voor investeringen in het watersysteem ten behoeve van de verbetering van de waterkwaliteit en het voorkomen van inundatie, te honoreren met een subsidie die volledig uit Europese middelen bestaat;

 

Besluiten:

Artikel I

Het Openstellingsbesluit POP-3 watersystemen Zuid-Holland 2021 wordt als volgt gewijzigd:

 

Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    Het eerste lid, onderdeel b, komt te luiden:

    • b.

      het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard € 1.000.000,-;

  • 2.

    In het tweede lid wordt de zinsnede ”De deelplafonds, bedoeld in het eerste lid onder a en b, bestaan” vervangen door: “Het deelplafond, bedoeld in het eerste lid onder a, bestaat”.

  • 3.

    In het derde lid wordt de zinsnede ”Het deelplafond, bedoeld in het eerste lid, onder c, bestaat” vervangen door: “De deelplafonds, bedoeld in het eerste lid onder b en c, bestaan”.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin dit besluit wordt geplaatst.

Den Haag, 22 februari 2022

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,

Drs. H.M.M. Koek, Secretaris.

Drs. J. Smit, voorzitter.

 

Met dit wijzigingsbesluit wordt het Openstellingsbesluit POP-3 watersystemen Zuid-Holland 2021 gewijzigd ten aanzien van het opengestelde deelplafond voor het beheergebied van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Het deelplafond bestond voor 50% uit Europese middelen en 50% uit middelen van het waterschap. Het deelplafond bestaat na wijziging volledig uit Europese middelen.

Het plafond is tevens verlaagd tot het totaal aangevraagd subsidiebedrag.

Naar boven