Bekendmaking van het besluit tot wijziging (aanvulling) van de toelichting op de Beleidsregel geur Bedrijven Fryslân 2019

Gedeputeerde staten van Fryslân maken bekend dat zij op 1 november 2021 hebben besloten om, ter verduidelijking van het begrip ‘nieuwe bron’, de toelichting op de Beleidsregel geur Bedrijven Fryslân 2019 (provinciaal blad 2019, nr. 7499) als volgt te wijzigen.

 

In de artikelsgewijze toelichting op voormelde beleidsregel komt de toelichting bij artikel 1 te luiden:

 

In dit artikel staan begrippen die gangbaar zijn in de Wabo, het Activiteitenbesluit en daarmee samenhangende documenten die in de praktijk van geuronderzoek, geurmetingen en geurberekeningen worden toegepast:

Daarnaast zijn begrippen opgenomen die de basis vormen voor het toetsings- en afwegingskader dat ten grondslag ligt aan de Beleidsregels geur Bedrijven Fryslân 2019.

Bij de begripsomschrijving van het begrip ‘nieuwe bron’ wordt gesproken over verhoging van de geuremissie. Daarmee wordt de feitelijke/daadwerkelijk toename dan wel verhoging van de geuremissie bedoeld. Wanneer er op basis van de aanvraag in beginsel sprake is van een verhoging, maar in de praktijk – na realisatie van de geurmaatregelen – de feitelijke, dat wil zeggen daadwerkelijke, geurbelasting afneemt is er geen sprake van een verhoging als bedoeld in artikel 1. Daarmee is ook geen sprake van een nieuwe bron.

Gedeputeerde staten van Fryslân,

Naar boven