Ontwerpbesluit functietoekenning en aanwijzing zwemwaterlocaties 2022 ter inzage

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maken bekend dat zij het ontwerp van de lijst van zwemwaterlocaties in natuurwater in de provincie Zuid-Holland hebben vastgesteld. De lijst is gewijzigd ten opzichte van het voorgaande jaar.

De provincie Zuid-Holland wijst voor 2022 de zwemwaterlocaties in natuurwater aan op grond van de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden. Deze locaties liggen zowel langs de kust als in binnenwateren. Tijdens het zwemseizoen (1 mei tot 1 oktober 2021) worden de locaties gecontroleerd op veiligheid en waterkwaliteit.

lndien daar aanleiding voor is kan de provincie een zwemverbod of negatief zwemadvies instellen. Zwemmen op locaties die niet op deze lijst voorkomen wordt altijd afgeraden. De aangewezen locaties zijn te herkennen aan de provinciale borden en zijn te vinden op de landelijke website www.zwemwater.nl.

lnzage

U kunt het ontwerpbesluit met zwemwaterlocaties van 10 februari 2022 tot en met

24 maart 2022 downloaden van www.zuid-holland.nl/zwemwater.

Zienswijzen

U kunt tot en met 24 maart 2022 schriftelijk of mondeling uw zienswijze over de lijst naar voren brengen. De zienswijzen kunt u bij voorkeur schriftelijk indienen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag, onder vermelding van “Zienswijze ontwerplijst zwemwaterlocaties 2022”'. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen en voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het Contact Centrum 070-4416622.

 

Naar boven