Mandaatbesluit provincie Groningen 2022 - wijziging

Gedeputeerde Staten van Groningen maken bekend dat zij op 13 december 2022, afdeling BESKC, dossiernummer K11882 het volgende besluit hebben genomen:

 

Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen:

 

Overwegende:

  • -

    dat het uit een oogpunt van doelmatig bestuur en een efficiënte besluitvorming gewenst is om bevoegdheden tot het nemen van besluiten te mandateren en machtiging te verlenen voor het verrichten van handelingen niet zijnde een besluit of een privaatrechtelijke rechtshandeling;

  • -

    dat actualisatie van het Mandaatbesluit provincie Groningen 2022 gewenst is vanwege het vaststellen van het Financieringsstatuut 2022;

Gelet op de Provinciewet, de Algemene wet bestuursrecht, het Burgerlijk Wetboek en de Regeling ambtelijke organisatie provincie Groningen 2022;

 

Besluiten:

 

Vast te stellen het Mandaatbesluit provincie Groningen 2022 als volgt te wijzigen:

A.

In artikel 1 wordt onder vernummering van de onderdelen e t/m h naar f t/m i, toegevoegd een nieuw onderdeel e. dat luidt als volgt:

 

  • e.

    Financieringsstatuut: het Financieringsstatuut 2022 of de regeling die voor dit statuut in de plaats is gekomen;

B.

In artikel 3, tweede lid onderdeel f, vervalt "2018".

 

C.

In artikel 3, tweede lid onderdeel g, vervalt "2018".

 

D.

In artikel 3, tweede lid onderdeel h, vervalt de zinsnede: "dan wel (plaatsvervangend) treasurymedewerker"

 

E.

In artikel 3, tweede lid wordt onder vernummering van de onderdelen i t/m j naar j t/m k, toegevoegd een nieuw onderdeel i. dat luidt als volgt:

 

  • i.

    Overige besluiten tot het aangaan van overeenkomsten voor zover die grondslag vinden in en in overeenstemming zijn met het Financieringsstatuut.

F.

Dit besluit wordt bekend gemaakt in het Provinciaal Blad en treedt in werking de dag na bekendmaking.

 

Toelichting

 

In de toelichting wordt onder "Uitzonderingen (artikel 3)" de toelichtingen onder i. en j. vernummerd tot j. en k. en wordt onder h. de volgende toelichting opgenomen:

 

  • i.

    door een aanpassing van het Financieringsstatuut is het vanuit een oogpunt van doelmatig bestuur en een efficiënte besluitvorming gewenst om mandaat te verlenen voor overeenkomsten die worden gesloten overeenkomstig het Financieringsstatuut. Daarbij kan gedacht worden aan dienstverleningsovereenkomsten met derden, rekening-courantovereenkomsten, overige overeenkomsten ter zake van betalingsverkeer en vertegenwoordiging bij banken en overige partijen ter uitvoering van afspraken en regelgeving. Voor zover die afspraken het bedrag van € 70.000,- niet te boven gaan, is hiervoor al mandaat op grond van artikel 3, eerste lid onder l. Onderdeel i. zorgt ervoor dat er ook een mandaat is bij bedragen die boven dit bedrag uitgaan en grondslag vinden in en in overeenstemming zijn met het financieringsstatuut.

Groningen, 13 december 2022

Gedeputeerde Staten voornoemd:

F.J. Paas, voorzitter.

J. Schrikkema, secretaris.

Naar boven