Notitie Reikwijdte & Detailniveau (NRD) ten behoeve van Nature Energy Netherlands B.V.

Gedeputeerde Staten van Drenthe maken bekend dat zij op 28 november 2022 een Notitie Reikwijdte & Detailniveau (mededeling) hebben ontvangen van Nature Energy Netherlands B.V. in verband met het voornemen om een installatie te realiseren voor de productie van biogas door het vergisten van mest. De installatie zal worden gerealiseerd aan op het perceel kadastraal bekend Coevorden, Sectie K, perceelnummer 1838.

Aanleiding

De installatie is bedoeld voor het verwerken van vaste en vloeibare dierlijke mest om duurzaam biogas en meststoffen te produceren. Dit valt onder categorie C 21.6 in bijlage 1 van het Besluit milieueffectrapportage.In het licht van recente rechtspraak is er voor gekozen om alsnog een mer-procedure te doorlopen. Ten behoeve van de omgevingsvergunning voor de installatie zal daarom een milieueffectrapport (MER) worden opgesteld.

Het hoofddoel van het project is productie van groen gas door het vergisten van mest. Het gas zal worden uitgeleverd op het aardgasnet. Het resterende digestaat wordt als meststof uitgeleverd aan afnemers in het binnen- en buitenland.

MER en NRD

In het MER worden de milieueffecten van voorgenomen activiteit op de omgeving in beeld gebracht. Het MER bevat de milieu-informatie die nodig is voor de besluitvorming over de omgevingsvergunning. In de Notitie Reikwijdte & Detailniveau (NRD) wordt het voornemen toegelicht en wordt een voorstel gedaan over het wat, waar, waarom en hoe van de (milieu)onderzoeken in het MER.

Terinzagelegging

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben op 16 december 2022 besloten om de NRD voor advies toe te zenden aan wettelijke adviseurs, bestuursorganen en maatschappelijke partijen, waaronder de Commissie voor de milieueffectrapportage te Utrecht. Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7.27 van de Wet milieubeheer maakt het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe bekend dat de NRD vanaf 21 december 2022 tot en met 31 januari 2023 ter inzage gelegd wordt bij:

  • bij de provincie Drenthe, Westerbrink 1 te Assen op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur.

  • bij de gemeente Coevorden, Kasteel 1 te Coevorden.

Zienswijzen

Tijdens de terinzagelegging kan iedereen een schriftelijke of mondelinge zienswijze geven over de NRD. Een schriftelijke zienswijze kun u sturen aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe. Voor het geven van een mondelinge zienswijze vragen wij u om minimaal een week voor het einde van de terinzagelegging een afspraak te maken in het provinciehuis, Westerbrink 1 in Assen, tel. (0592) 36 55 55.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen over de beslissing kan contact worden opgenomen met het Bedrijfsbureau van de Omgevingsdienst Groningen via telefoonnummer 0598-788000.

Naar boven