Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan De Groote Wielen Noordoosthoek, 's-Hertogenbosch

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 13 december 2022 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan De Groote Wielen Noordoosthoek, 's-Hertogenbosch' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB0796GrooteWie-va01.

Inhoud

Het bestemmingsplan De Groote Wielen Noordoosthoek is een bestemmingsplan voor uitbreiding van de woonwijk De Groote Wielen met ca 93 hectare waarbij ook meteen een (deel van een) ecologische verbindingszone wordt ingericht.

Het plangebied van De Groote Wielen Noordoosthoek wordt doorkruist door de watergang de Hoefgraaf. Deze watergang zelf is in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (hierna: IOV) aangewezen als Natuurnetwerk Brabant (NNB) en valt in een strook aangeduid als Natuurnetwerk Brabant - ecologische verbindingszone (NNB-evz) en Behoud en herstel watersystemen. Daarnaast valt een deel van het plangebied ook samen met Reservering waterberging. De regels van de IOV hebben hier als uitgangspunt de ontwikkeling en bescherming van natuur en waterlopen. De voorgenomen bestemming Woongebied is hiermee in strijd.

Naar aanleiding van een provinciale zienswijze is het verzoek om herbegrenzing aangepast ten opzichte van het voornemen dat samen met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage lag. Samen met dit gewijzigde verzoek is het voorontwerpbestemmingsplan Natuurzone De Groote Wielen Noordoosthoek (Natuurzone) als voorontwerpbestemmingsplan bij ons aangemeld. In dit voorontwerpplan wordt een gedeelte van de nieuwe evz geregeld, namelijk het gedeelte dat net ten oosten van het plangebied van De Groote Wielen Noordoosthoek komt te liggen. Dit gedeelte verbindt de nieuwe evz zoals opgenomen in het bestemmingsplan Noordoosthoek met de zuidelijker gelegen Hoefgraaf. De nieuwe evz is als NNB op de kaart opgenomen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan op elkaar aansluiten. Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘De Groote Wielen Noordoosthoek' vaststellen.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 13 december 2022

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

mr. I.R. Adema

de secretaris,

drs. P. Buijtels

Naar boven