Provincie Overijssel –Uitvoeringsregeling Stichting Certificering SNL 2023

 

Besluit: Gedeputeerde Staten d.d. 22 november 2022

Kenmerk: 2022/0190215

Inlichtingen bij: E.C. Visser

Telefoon: 038 499 83 54

E-mail: ec.visser@overijssel.nl

 

Kennisgeving  

 

Besluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel van 22 november 2022 houdende vaststelling van de voorwaarden waaronder de Stichting Certificering Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer certificaten afgeeft zoals bedoeld in de Subsidieregeling Natuur- en Landschapsbeheer Overijssel 2016 (Uitvoeringsregeling Stichting Certificering SNL 2023).

 

Gedeputeerde Staten van Overijssel;

 

Overwegende dat certificaten zoals bedoeld in artikel 1.8 van de Subsidieregeling Natuur- en Landschapsbeheer Overijssel 2016 worden afgegeven door de Stichting Certificering Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (hierna te noemen: Stichting Certificering SNL);

 

Gelet op de artikelen 2.4, 3.4 en 4.2 van de Subsidieregeling Natuur- en Landschapsbeheer 2016;

 

Paragraaf 1. Primaire besluiten

 

Artikel 1

Een aanvraag tot afgifte van een certificaat wordt ingediend bij de Stichting Certificering SNL.

 

Artikel 2

Een aanvraag tot afgifte van een certificaat gaat in elk geval vergezeld van:

a. naam en adresgegevens van de aanvrager;

b. een kwaliteitshandboek van de aanvrager, met daarin een beschrijving van de elementen uit de bedrijfsvoering zoals beschreven in het Programma van Eisen;

c. vermelding van het type certificaat als bedoeld in artikel 1.8, eerste lid, van de Subsidieregeling Natuur- en Landschapsbeheer Overijssel 2016 waarop de aanvraag betrekking heeft.

 

Artikel 3

Het bestuur van de Stichting Certificering SNL kan namens Gedeputeerde Staten een certificaat als bedoeld in artikel 1.8, eerste lid, van de Subsidieregeling Natuur- en Landschapsbeheer Overijssel 2016 afgeven als de aanvrager voldoet aan de certificeringsvoorwaarden die zijn opgenomen in het met de aanvrager corresponderende onderdeel van het Programma van Eisen, zoals dat in de bijlage bij dit besluit is vastgesteld.

 

Artikel 4

Het bestuur van de Stichting Certificering SNL neemt in een certificaat tenminste de volgende certificeringsvoorwaarden op:

a. de houder van het certificaat draagt er zorg voor dat hij blijft voldoen aan de certificeringsvoorwaarden die behoren bij het aan hem afgegeven certificaat;

b. de houder van het certificaat draagt er zorg voor dat door of vanwege Gedeputeerde Staten audits kunnen worden uitgevoerd in het kader van de naleving van de certificeringsvoorwaarden.

 

Paragraaf 2. Voorlopig behoud certificaten intrekking

 

Artikel 5

1. Het bestuur van de Stichting Certificering SNL kan namens Gedeputeerde Staten voor een door hem te bepalen hersteltermijn besluiten tot voorlopig behoud van een certificaat als de houder van het certificaat niet voldoet aan één of meerdere certificeringsvoorwaarden.

2. Het bestuur van de Stichting Certificering SNL kan namens Gedeputeerde Staten een certificaat intrekken als:

a. na afloop van de herstelstermijn, bedoeld in het eerste lid, blijkt dat de houder van het certificaat nog steeds niet voldoet aan de betreffende certificeringsvoorwaarde;

b. blijkt dat binnen een periode van 52 weken na afloop van de hersteltermijn, bedoeld in het eerste lid, de houder van het certificaat opnieuw niet voldoet aan de betreffende certificeringsvoorwaarde;

c. de houder van het certificaat opzettelijk een onjuiste aanvraag heeft ingediend ter verkrijging van een subsidie, bedoeld in de artikelen 2.2, 3.2 of 4.1 van de Subsidieregeling Natuur- en Landschapsbeheer 2016.

3. Het bestuur van de Stichting Certificering SNL maakt geen gebruik van de bevoegdheid om namens Gedeputeerde Staten te besluiten tot voorlopig behoud van een certificaat of intrekken van een certificaat als het niet voldoen aan de betreffende certificeringsvoorwaarde het gevolg is van overmacht of uitzonderlijke omstandigheden.

 

Paragraaf 3. Overige bepalingen

 

Artikel 6

De ondertekening van besluiten op grond van artikel 2 luidt:

 

‘NAMENS GEDEPUTEERDE STATEN VAN OVERIJSSEL’,

 

gevolgd door

 

‘DE VOORZITTER VAN DE STICHTING CERTIFICERING SNL’

 

Artikel 7

Dit besluit wordt aangehaald als de Uitvoeringsregeling Stichting Certificering SNL 2023.

 

Artikel 8

1. Deze regeling treedt in werking op de dag na publicatie in het Provinciaal Blad.

2. Met de inwerkingtreding van deze regeling wordt de Uitvoeringsregeling Stichting Certificering SNL ingetrokken.

 

Toelichting

 

Artikel 2

Op de website van BIJ12 (https://www.bij12.nl/onderwerpen/natuur-en-landschap/subsidiestelsel-natuur-en-landschap/certificering-subsidiestelsel-natuur-en-landschap/) staan de gegevens opgesomd die een aanvrager van een certificaat aanlevert aan de Stichting Certificering SNL.

Op deze website staat bovendien informatie over de verschillende soorten certificaten.

 

BIJLAGE

 

Programma van Eisen Certificering SNL 2023 voor Natuurbeheerders en (Agrarische) natuurcollectieven.

 

Zwolle, 22 november 2022

 

 

Gedeputeerde Staten voornoemd,

 

 

voorzitter, A.P. Heidema

 

 

secretaris, N. Versteeg

Naar boven