Kennisgeving beoordeling noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage voor Koole Tankstorage Minerals B.V. 1702524

Wet milieubeheer

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 6 oktober 2022 een mededeling ingevolge artikel 7.16 van de Wet milieubeheer (aanmeldingsnotitie) ontvangen van Koole Tankstorage Minerals B.V. De inrichting is gelegen aan de Petroleumweg 56, 3196 KD te Rotterdam.

 

Het betreft een inrichting voor de opslag en overslag van vloeibare producten zoals minerale olie, olieproducten, chemicaliën en plantaardige olie in bovengrondse tanks.

 

Koole Tankstorage Minerals B.V. is voornemens om in de toekomst ook Used Cooking Oils (UCO’s), vloeibare afvalstoffen van plantaardige aard en dierlijke oliën en vetten, te gaan op- en overslaan. De opslag zal plaatsvinden in tankputten 8 en 9 met een volume van 107.075 m3 die in de huidige situatie al geschikt zijn voor de verwarmde opslag van klasse 4-vloeistoffen, zoals stookolie. De UCO’s zullen eveneens verwarmd worden opgeslagen. De doorzet zal naar verwachting 7.744 ton per dag bedragen.

 

Voor deze activiteit moet een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht worden aangevraagd bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. De activiteit valt onder categorie D18.1 van het Besluit m.e.r. De doorzet van de UCO’s zal naar verwachting 7.744 ton per dag bedragen en ligt daarmee boven de drempelwaarde van categorie D18.1, te weten 50 ton per dag of meer. Dit betekent dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland moet beoordelen of ten behoeve van de omgevingsvergunning een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld en dat dit besluit ter inzage dient te worden gelegd.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan het artikel 7.17. Op basis daarvan hebben zij besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de aanvragen om omgevingsvergunning niet noodzakelijk is.

 

Inzage

U kunt de aanmeldingsnotitie en het besluit van 24 november 2022 tot en met 4 januari 2023 op werkdagen op de volgende plaatsen inzien:

- Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110 te Rotterdam, uitsluitend alleen op afspraak via e-mailadres dcmr_haaglanden@bibliotheek.rotterdam.nl (graag onder vermelding van zaaknummer en bedrijfsnaam);

- de gemeente Nissewaard, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse, de gemeente werkt alleen op afspraak via telefoonnummer 14 0181;

- het stadskantoor Vlaardingen, Klant Contactcentrum, Westnieuwland 6 te Vlaardingen, na telefonische afspraak;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Opmerking

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

 

 

Inlichtingen

Voor vragen en opmerkingen over het besluit en deze procedure kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, telefoonnummer: 010 – 246 80 00 of per email: info@dcmr.nl onder vermelding van zaaknummer 1702524.

 

 

 

Naar boven