Besluit van Gedeputeerde Staten van 8 november 2022 houdende wijziging van de Subsidieregeling aanpak ondermijning Friese gemeenten 2022

Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân,

 

Gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013,

 

BESLUITEN

 

De Subsidieregeling aanpak ondermijning Friese gemeenten 2022 als volgt te wijzigen:

Artikel I  

A.

 

Artikel 2.1, onderdeel a wordt als volgt gewijzigd en komt te luiden:

 

de aanvrager heeft een SOK afgesloten, waarin een startdatum voor de aansluiting op Meld Misdaad Anoniem is overeengekomen die ligt voor of binnen drie maanden na de datum van het afsluiten van de SOK;.

 

B.

 

De Artikelsgewijze toelichting Subsidieregeling aanpak ondermijning Friese gemeente 2022, onder artikel 2.1, onderdeel a wordt als volgt gewijzigd en komt te luiden:

 

Dit onderdeel schrijft voor dat de aanvrager om een positieve beschikking te krijgen een SOK moet afsluiten of hebben afgesloten.

 

Daarnaast schrijft dit onderdeel voor dat in de afgesloten SOK een startdatum voor aansluiting op Meld Misdaad Anoniem is overeengekomen die gelegen is voor of drie maanden na de datum van het afsluiten van de SOK. Hieruit volgt dat de aansluiting van de aanvrager op Meld Misdaad Anoniem eerder gerealiseerd kan zijn dan het afsluiten van de SOK en dat de SOK kan zijn afgesloten op een eerdere datum dan de daadwerkelijke datum waarop de aanvrager door Stichting Meld Misdaad Anoniem op Meld Misdaad Anoniem wordt aangesloten, mits de voornoemde termijn van 3 maanden hierbij in acht wordt genomen.

 

Ter illustratie:

Gemeente X sluit met Stichting Meld Misdaad Anoniem een SOK af op 25 november 2022. Hierin is overeengekomen dat aansluiting op Meld Misdaad Anoniem start op 1 januari 2023. Vervolgens dient gemeente X een aanvraag voor subsidie in op grond van de regeling, die op 6 december 2022 wordt ontvangen. In dit voorbeeld wordt de onderhavige weigeringsgrond niet aan de aanvrager opgeworpen.

Of:

Gemeente X realiseert de aansluiting op Meld Misdaad Anoniem op 25 november 2022. Gemeente X dient vervolgens een aanvraag voor subsidie in op 1 december 2022. De afsluiting van de SOK tussen gemeente X en Stichting Meld Misdaad Anoniem wordt op 15 december 2022 gerealiseerd. In de SOK is overeengekomen dat de aansluiting op Meld Misdaad Anoniem start op 25 november 2022 en dat de SOK tot dat moment terugwerkt. In dit voorbeeld wordt de onderhavige weigeringsgrond ook niet aan de aanvrager opgeworpen..

Artikel II  

Deze wijzigingsregeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt geplaatst met terugwerkende kracht tot en met 31 maart 2022.

Leeuwarden, 8 november 2022

Voorzitter drs. A.A.M. Brok

Secretaris A. Schepers, MSc

Naar boven