Provincie Utrecht Wabo, bekendmaking van rechtswege verleende omgevingsvergunning Wabo bouw nieuwe geurbehandelingsinstallatie RWZI Utrecht.

Gedeputeerde Staten hebben een aanvraag voor een omgevingsvergunning in het kader van Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden te Houten voor de RWZI Utrecht. Het betreft hier een aanvraag voor een omgevingsvergunning. De aanvraag heeft betrekking op de volgende wijzigingen:

  • *

    het toevoegen/naschakelen van drie extra actief koolfilters achter de lavafilters LF1 t/m LF8 en het vervangen van een microgaswasser door een lavafilter met een nageschakeld actief koolfilter bij het influentwerk;

  • *

    diverse wijzigingen van het bouwdeel waaronder het bouwen van een geurbehandelingsinstallatie;

  • *

    het afwijken van het bestemmingsplan;

  • *

    het intrekken van de op 30 april 2020 verleende bouwvergunning voor een emissiepijp.

De RWZI is gelegen aan de Brailledreef 2 te Utrecht. De aanvraag heeft bij ons het kenmerk Z/22/723032.

Op deze aanvraag is de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing. Op 14 oktober 2022 is aangevraagde omgevingsvergunning van rechtswege verleend.

Bezwaar maken

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na de datum van deze bekendmaking een bezwaarschrift indienen tegen dit besluit. Uw schriftelijke bezwaarschrift kunt u richten aan gedeputeerde staten van Utrecht:

Ter attentie van het college van gedeputeerde staten van Utrecht,

  • *

    Digitaal: gebruikt u hiervoor het formulier "Bezwaar tegen beslissing provinciaal bestuur met DigiD". Uw DigiD geldt als ondertekening. U vindt het formulier via: www.provincie-utrecht.nl onder loket/klacht, bezwaar of melding doorgeven/bezwaar tegen beslissing provincie;

  • *

    Schriftelijk: t.a.v. de secretaris van de Awb- adviescommissie van PS en GS, postbus 80300, 3508 TH Utrecht.

De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken. Deze termijn begint te lopen op de dag na die waarop de beschikking is verzonden of uitgereikt.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

  • *

    de naam en het adres van de indiener;

  • *

    de dagtekening;

  • *

    een omschrijving van (het gedeelte van) de beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt;

  • *

    de gronden van het bezwaar (de motivering).

Aan de behandeling van het bezwaarschrift zijn voor de indiener geen kosten verbonden.

In het bezwaarschrift moet in ieder geval staan:

  • *

    uw naam en contactgegevens;

  • *

    de datum waarop u het bezwaar indient;

  • *

    een beschrijving van (het onderdeel van) het plan waar u bezwaar tegen heeft;

  • *

    de reden waarom u hier bezwaar tegen heeft;

  • *

    als u schriftelijk bezwaar maakt: uw handtekening (bij digitaal bezwaar geldt uw DigiD als handtekening).

Voorlopige voorziening

De houder van dit besluit kan pas na het verstrijken van de termijn voor het indienen van het bezwaarschrift gebruiken maken van dit besluit. Zijn er volgens u zwaarwegende belangen om de werking van het besluit te schorsen, dan kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Dit kan alleen als u ook bezwaar heeft gemaakt. U kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen. Een dergelijk verzoek kan ook digitaal ingediend worden via www.rechtspraak.nl. Aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn afzonderlijke kosten verbonden.

Stuur bij uw verzoek om een voorlopige voorziening een kopie van uw bezwaarschrift en een afschrift van het besluit mee. Ook moet u vermelden wat de reden is om de vergunning te schorsen. Houd u er rekening mee dat u griffierecht moet betalen als u een voorlopige voorziening aanvraagt.

U kunt het besluit en de bijbehorende stukken opvragen bij de RUD Utrecht via info@rudutrecht.nl of 030-7023300. Vermeld u hierbij het kenmerk Z/22/723032. U kunt de stukken ook inzien bij de RUD Utrecht, Archimedeslaan 6, 3584 BA in Utrecht. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de RUD Utrecht via telefoonnummer 030-7023300 of info@rudutrecht.nl. Vermeldt u hierbij het hierboven genoemde zaakkenmerk. Wilt u op de hoogte blijven van publicaties van de overheid over uw omgeving? Abonneert u zich dan via www.overheid.nl op de e-mailservice. U krijgt dan bericht als er een melding of besluit wordt gepubliceerd over een locatie in uw buurt.

Naar boven