Bekendmaking definitief besluit proactieve aanwijzing gemeente Lansingerland, Zuid-Holland

Op 23 augustus 2022 hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland het besluit tot het geven een proactieve aanwijzing op grond van artikel 4.2 van de Wet ruimtelijke ordening vastgesteld (PZH-2022-813637023). De aanwijzing is gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Lansingerland, inzake het realiseren van sociale woningbouw op de locatie Driehoek Noordpolder. Doel van de aanwijzing is dat binnen één jaar vanaf de vaststelling van deze proactieve aanwijzing een bestemmingsplan door de gemeenteraad wordt vastgesteld waarin het realiseren van minimaal 50 sociale woningen mogelijk wordt gemaakt op de locatie Driehoek Noordpolder.

Het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage. De inzageperiode is zes weken en start op de eerste werkdag na de publicatiedatum van deze bekendmaking.

Waar kunt u het besluit inzien?

    • 2.
    • 3.

      Indien u de papieren stukken wenst in te zien, kunt zich melden op het Provinciehuis bij het Facilitair Loket, gebouw A begane grond, Zuid-Hollandplein 1, 2596 AA Den Haag (openingstijden: op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur).

Hoe dient u uw beroep in?

Tegen het besluit van de proactieve aanwijzing is beroep mogelijk bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn start met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd en bedraagt zes weken. Belanghebbenden kunnen gedurende een periode van zes weken beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Indien onverwijlde spoed dit noodzakelijk maakt kan naast het instellen van beroep, ook verzocht worden om een voorlopige voorziening. Een dergelijk verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aan het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Heeft u nog vragen?

Voor overige vragen hierover kunt u contact opnemen met mevrouw S.R. Westenbrink via telefoonnummer 06-29 63 40 12.

Naar boven