Provincie Gelderland Wet natuurbescherming, locatie Hollandiaweg 11 te Nijmegen

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben een aanvraag om vergunning op grond van de Wet natuurbescherming ontvangen voor de inrichting van het terrein aan de Hollandiaweg 11 te Nijmegen met energie gerelateerde bedrijvigheid met het doel om het energieland- schap te vernieuwen.

 

Het voornemen is om de vergunning te verlenen.

 

Coördinatiebesluit

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening, op 2 februari 2022 besloten de (gemeentelijke) coördinatieregeling van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan met verbrede reikwijdte, de milieueffectrapportage, de benodigde omgevingsvergunning(en) en de vergunning Wetnatuurbescherming, ten behoeve van de herontwikkeling van de locatie Centrale Gelderland van Engie Energie Nederland NV., waarmee planologische kaders worden vastgelegd voor het realiseren van de gewenste invulling zoals is opgenomen in de gebiedsvisie uit 2019. De coördinatie heeft betrekking op de volgende besluiten:

- ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Kanaalhavens – 7 (Waal Energie);

- ontwerp- Wet natuurbeschermingvergunning;

De toepassing van de gemeentelijke coördinatieregeling leidt ertoe dat de voorbereiding van de noodzakelijke besluiten zoveel mogelijk gelijktijdig en gecoördineerd plaatsvindt. De besluiten waarop de coördinatieregeling van toepassing is doorlopen dezelfde procedure: het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-vergunningen worden tegelijkertijd ter inzage gelegd, waarbij de mogelijkheid bestaat om zienswijzen in te dienen tegen deze besluiten. Bij eventueel beroep tegen de gecoördineerde besluiten worden die besluiten als één besluit aangemerkt. De kennisgeving om de coördinatieregeling toe te passen heeft op 23 februari 2022 plaatsgevonden. Het is niet mogelijk om tegen het besluit om de coördinatieregeling toe te passen bezwaar of beroep in te stellen.

 

Mogelijkheid van inzien

Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken liggen van donderdag 15 september 2022 tot en met woensdag 26 oktober 2022 ter inzage. Op verzoek sturen wij u kopieën van de stukken toe. Neem hiervoor contact op met het Provincieloket via telefoonnummer 026 359 99 99.

U kunt de stukken ook op afspraak inzien in het Provinciehuis. Ook hiervoor neemt u contact op met het Provincieloket. In alle gevallen vermeldt u het zaaknummer 2022-007962.

 

Zienswijze indienen?

Belanghebbenden kunnen tijdens de inzagetermijn een zienswijze indienen. Vermeld bij een zienswijze het zaaknummer 2022-007962. Onderaan het ontwerpbesluit leest u hier meer over.

 

Wilt u meer weten?

Bel het Provincieloket, telefoonnummer 026 359 99 99.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven