Provincie Zeeland – Verlening uitgebreide omgevingsvergunning voor in gebruik nemen twee propyleenoxidetanks, uitbreiden van pompstation 23, aanleggen van nieuw leidingwerk en ondersteunende voorzieningen, vervangen van vergunde voorzieningen, Elementenweg 1 in Hoek

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben op 19 november 2021 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Evos Terneuzen B.V. voor de inrichting aan de Elementenweg 1, 4542 SM Hoek.

Het betreft een inrichting voor het op- en overslaan en menging van aardolieproducten en van diverse vloeibare chemicaliën.

 

De aanvraag bevat het volgende onderdeel: milieu, verandering.

 

De aanvraag betreft de eerste fase van een gefaseerde aanvraag om een omgevingsvergunning. Het betreft het in gebruik nemen van twee propyleenoxidetanks met een inhoud van 5.842 m3 en 23.391 m3, het uitbreiden van pompstation 23 met 5 pompen, het aanleggen van bij de verandering behorende nieuw leidingwerk en ondersteunende voorzieningen, het vervangen van vergunde voorzieningen zoals de laadarm en het aanpassen van het brandblussysteem.

 

De aanvraag tweede fase heeft betrekking op bouw en is bekend onder OLO-nummer 6595067.

 

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben besloten de vergunning te verlenen.

 

Inzage

U kunt de beschikking en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van 22 september 2022 tot en met 3 november 2022 op de volgende plaatsen inzien:

  • -

    de gemeente Terneuzen, publieksbalie, Stadhuisplein 1 Terneuzen, na telefonische afspraak;

  • -

    de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Beroep

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de beschikking, kan bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda, t.a.v. het Team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, beroep worden ingesteld door:

  • -

    een ieder die zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

  • -

    de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

  • -

    alle belanghebbenden.

 

Alleen zij die een beroepschrift hebben ingediend kunnen, bij spoedeisend belang, om een voorlopige voorziening vragen. U richt het verzoek aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West Brabant, locatie Breda, t.a.v. Team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummer: 1266731 en het Olo nummer: 6531701.

 

Naar boven