Provincie Zeeland - Verlening uitgebreide omgevingsvergunning voor Revisievergunning, Herculesweg 35 in Middelburg

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en Waterwet

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben op 3 mei 2020 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Eastman Chemical Middelburg B.V. voor de inrichting aan de Herculesweg 35, 4338 PL Middelburg.

 

Het betreft een inrichting bestemd voor het produceren van kunstharsen en modificeren van natuurharsen.

 

De aanvraag betreft een revisievergunning.

 

Het Waterschap Scheldestromen heeft op 5 mei 2020 een aanvraag om vergunning krachtens de Waterwet van bovengenoemde aanvrager ontvangen voor het in een oppervlaktewaterlichaam lozen van (mogelijk) verontreinigd hemelwater afkomstig van de hemelwater(bezink)sloten binnen de inrichting aan de Herculesweg 35 in Middelburg.

 

Deze aanvragen worden gecoördineerd behandeld, waarbij de DCMR Milieudienst Rijnmond de coördinatie verzorgt.

 

Gedeputeerde Staten van Zeeland en het Waterschap Scheldestromen hebben besloten de gevraagde vergunningen te verlenen. Aan de vergunningen zullen voorschriften ter bescherming van het milieu worden verbonden.

 

Naar aanleiding van ingekomen zienswijzen is de tekst van de beschikking gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

 

Inzage

U kunt de beschikkingen en overige van belang zijnde stukken tijdes kantooruren van 8 september 2022 tot en met 20 oktober 2022 op de volgende plaatsen inzien:

  • -

    de gemeente Middelburg, Kanaalweg 3 te Middelburg, na telefonische afspraak;

  • -

    het Waterschap Scheldestromen, Kanaalweg 1 te Middelburg, na telefonische afspraak;

  • -

    de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Beroep

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de beschikking, kan bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda, t.a.v. het Team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, beroep worden ingesteld door:

  • -

    een ieder die zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

  • -

    de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

  • -

    een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen in de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking;

  • -

    alle belanghebbenden.

 

Alleen zij die een beroepschrift hebben ingediend kunnen, bij spoedeisend belang, om een voorlopige voorziening vragen. U richt het verzoek aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West Brabant, locatie Breda, t.a.v. Team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen over de aanvragen en de beschikkingen kunt u zich wenden tot van de DCMR (Wabo), telefoonnummer: 010 – 246 80 00 en tot het Waterschap Scheldestromen (Wtw), telefoonnummer: 088 246 10 00, onder vermelding van het desbetreffende zaaknummer: 9999175787/716931 (DCMR) en 2020028961 (Waterschap Scheldestromen).

 

Naar boven