Wijziging van de Stimuleringsregeling Cultuur: Ontwikkeling en Innovatie

Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân,

 

Gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013,

 

 

BESLUITEN

ARTIKEL I

 

De Stimuleringsregeling Cultuur: Ontwikkeling en Innovatie wordt als volgt gewijzigd:

 

A

 

  • 1.

    Artikel 1.1, onderdeel e, komt te luiden:

     

    Deskundige: iemand die op grond van opleiding of ervaring gekwalificeerd moet worden geacht om een opdracht uit te voeren in het kader van een op grond van deze regeling gesubsidieerde activiteit. De deskundige is onafhankelijk en staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel of een vergelijkbaar officieel handelsregister in het buitenland.

     

  • 2.

    In de toelichting op artikel 1.1 wordt na de tekst: ‘een deskundige is iemand die ingeschreven moet zijn in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel’, toegevoegd: ‘of een vergelijkbaar officieel handelsregister in het buitenland’.

     

  • 3.

    Artikel 1.1, onderdeel f, komt te luiden:

     

    Erkende cursus of training: een cursus of training die gegeven wordt door een deskundige.

B

 

  • 1.

    Artikel 1.3, tweede lid, komt te luiden:

     

    Aanvragen voor activiteiten als bedoeld in artikel 2.2 en artikel 3.2 moeten voorafgaand aan de start van de activiteit worden ingediend.

  • 2.

    In de toelichting op artikel 1.3 wordt de tekst:

     

    ‘Daarnaast moeten aanvragen voor activiteiten als bedoeld in artikel 2.2 lid 1 (onderzoek), lid 2 (pilotproject) en artikel 3.2 onderdeel a (culturele productie) minimaal 3 maanden voorafgaand aan de start van het onderzoek, het pilotproject of de première of opening worden ingediend’

    vervangen door de tekst:

     

    ‘Daarnaast moeten aanvragen voor activiteiten als bedoeld in artikel 2.2 en artikel 3.2 voorafgaand aan de start van de activiteit worden ingediend. De aanvraag moet aldus voor de start van het onderzoek, het pilotproject, de cursus of de première c.q. opening van de culturele productie worden ingediend. Voor het programma geldt dat alleen de culturele productie(s) waarvan de première c.q. opening plaatsvindt nadat de aanvraag is ingediend voor subsidie in aanmerking komen.’

C

 

Artikel 1.5, onderdeel d, komt te luiden:

 

Niet is voldaan aan het in artikel 1.3, tweede lid, gestelde vereiste om de aanvraag voorafgaand aan de start van de activiteit in te dienen;

 

D

 

In artikel 2.3, vierde lid, wordt ‘€ 500,-’ vervangen door ‘€ 300,-’.

 

E

 

In de toelichting op artikel 2.5 wordt, na de tekst ‘een deskundige die ingeschreven staat in het handelsregister van de Kamer van Koophandel’ toegevoegd: ‘of een vergelijkbaar officieel handelsregister in het buitenland’.

 

F

 

Artikel 3.6, tweede lid, komt te luiden:

 

De adviescommissie heeft tot taak Gedeputeerde Staten te adviseren over de in artikel 3.5 bedoelde beoordeling en rangschikking van aanvragen, aan de hand van het vastgestelde toetsingskader. Indien de commissie van oordeel is dat de hoogte van het aangevraagde bedrag niet in verhouding staat met de beoogde resultaten van de culturele productie of het programma, kan de commissie tevens adviseren over de hoogte van het subsidiebedrag.

Artikel II  

Deze wijziging treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst.

Leeuwarden, 25 januari 2022

Voorzitter drs. A.A.M. Brok

Secretaris R.E. Bouius – Riemersma, MBA MCM

Naar boven