Ontwerpwijziging van de Provinciale Omgevingsverordening Drenthe 2018

Op 25 januari 2022 hebben Gedeputeerde Staten van de Provincie Drenthe ingestemd met de ontwerp wijziging van de Provinciale Omgevingsverordening Drenthe 2018 en besloten deze vrij te geven voor zienswijzen.

Dit betekent dat de ontwerpwijziging van de Provinciale Omgevingsverordening Drenthe 2018 vanaf 2 februari tot en met 1 maart 2022 ter inzage ligt. In deze periode kan door eenieder zienswijzen worden ingediend bij provinciale staten.

Inhoud van de ontwerpwijziging

De ontwerpwijziging heeft betrekking op artikel 2.14 van de Provinciale Omgevingsverordening Drenthe 2018. Dit artikel reguleert de maximumoppervlakte die kan worden opgenomen voor een Intensieve Veehouderij in een ruimtelijk plan. Met het voorstel wordt het mogelijk om een bouwvlak van 2,5 hectare op te nemen indien dit noodzakelijk is voor een significante verbetering van het dierenwelzijn. Indien tegelijkertijd een afname van 10% van de feitelijke stikstofdepositie kan worden gerealiseerd is een bouwvlak mogelijk van 3 hectare. Wanneer de feitelijke afname van stikstofdepositie 20% bedraagt, is een bouwvlak van 3,5 hectare mogelijk. Als voorwaarde geldt ten alle tijden dat het aantal dieren gelijk blijft en dat sprake is van een goede landschappelijke inpassing.

Relatie met de Omgevingswet

Op het moment dat de procedure aanvangt, bestaat nog geen definitieve duidelijkheid over het lot van de Omgevingswet. Mocht het zo zijn dat de Omgevingswet inderdaad op 1 juli 2022 in werking treedt, dan wordt deze wijziging verwerkt in de Omgevingsverordening Drenthe 2022 die is voorbereid in het kader van de Omgevingswet. Eventuele zienswijzen worden dan ook in die procedure meegenomen. Wanneer de Omgevingswet toch wordt uitgesteld, dan gaat dit wijzigingsvoorstel verder onder het huidige wettelijke kader.

Terinzagelegging

Van 2 februari 2022 tot en met 1 maart 2022 ligt de ontwerpwijziging van de Provinciale Omgevingsverordening Drenthe 2018 ter inzage. Eenieder kan in die periode een zienswijze indienen bij provinciale staten. De stukken kunnen worden ingezien op de volgende plekken:

  • Op www.provincie.drenthe.nl/actueel/bekendmakingen

  • Op het provinciehuis van de provincie Drenthe, Westerbrink 1 te Assen, op werkdagen van 08.30 tot 17.00

  • Op ruimtelijkeplannen.nl

Vanwege de coronamaatregelen vragen we u om de stukken zoveel mogelijk digitaal te bekijken.

Zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze indienen op de volgende manieren:

  • Een schriftelijke zienswijze indienen bij Provinciale Staten van de provincie Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen.

  • Een schriftelijke zienswijze digitaal indienen via het digitale formulier. Dit formulier moet u met DigiD ondertekenen.

  • Een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken via het Klantcontactcentrum, tel. 0592-365555.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum, tel. 0592-365555. Daarnaast kunt u terecht op onze eerdergenoemde websites van de provincie. Voor meer informatie over het indienen van een zienswijze verwijzen wij u naar http://www.provincie.drenthe.nl/loket/bezwaarschriften

Naar boven