Kennisgeving ontwerp projectplan oeververvanging T6 Noord – Oude Wetering, Woudwetering en Heimanswetering

ONDERWERP

Een deel van de oevers van de Oude Wetering, Woudwetering en Heimanswetering tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn is niet meer in goede staat en voldoet op een aantal plaatsen niet meer aan de veiligheidsnorm. Om deze vaarwegen veilig en in goede staat te houden voor gebruikers en scheepvaart, is het nodig om de oevers te vervangen. Daarom vervangt de provincie in de komende jaren de zogenaamde oeverbescherming. Na de vervanging van de oevers is de kwaliteit van de vaarweg ook geborgd voor de toekomst.

 

M.E.R.-BEOORDELINGSBESLUIT

MER staat voor milieueffectrapportage. Het doel van een mer-beoordeling binnen een project is om zo vroeg mogelijk de (mogelijke) gevolgen voor het milieu in beeld te brengen. Op 23 augustus 2022 hebben Gedeputeerde Staten, op basis van een aanmeldingsnotitie, besloten dat dit project niet m.e.r.-plichtig is. Dit betekent dat er geen milieueffectrapportage wordt opgesteld. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze m.e.r.-beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit voor de vaststelling van het projectplan. Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit zelf is geen bezwaar of beroep mogelijk.

 

PROCEDURE

Het projectplan en het m.e.r. beoordelingsbesluit liggen zes weken – van 2 september tot en met 14 oktober 2022 – ter inzage bij de Provincie Zuid-Holland. Gedurende deze zes weken heeft iedereen de mogelijkheid om zijn of haar zienswijze op het ontwerp projectplan in te dienen. De stukken zijn digitaal te raadplegen via de website www.zuid-holland.nl/terinzage. Daarnaast kunnen de stukken vanaf 2 september 2022 gedurende zes weken tijdens kantooruren worden ingezien op het Provinciehuis, bij Het Loket, Zuid-Hollandplein 1, 2596 AW, Den Haag.

 

U kunt op drie manieren uw zienswijze indienen:

 

  • 1.

    Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal, via het e-mailadres:

    Oevers-T6Noord@pzh.nl. Vermeld hierbij ook uw adresgegevens.

  • 2.

    Per post door een brief te sturen naar: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Dienst Beheer Infrastructuur (DBI), Eenheid Projecten, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp projectplan oeververvanging T6 Noord’.

  • 3.

    Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u (tijdig, dat wil zeggen vóór 1 oktober 2022) een afspraak maken met de heer J. Beijer van de provincie. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer (070) 441 66 11 of per e-mail via Oevers-T6Noord@pzh.nl.

Na vaststelling van het projectplan oeververvanging T6 Noord door de Provincie kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden. In bepaalde gevallen kunnen ook anderen beroep instellen, zie hiervoor de website https://www.raadvanstate.nl/@125301/niet-belanghebbende-%20toegang-beroep/. Ook kan gelijktijdig met of na het indienen van een beroepschrift een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan. Een verzoek om een voorlopige voorziening is de mogelijkheid om, in spoedgevallen, de rechtbank te vragen om een door de provincie genomen besluit voorlopig niet te laten uitvoeren. Dit is een aparte spoedprocedure. In het beroepschrift dienen de gronden van het beroep te zijn opgenomen, anders kan de rechtbank het beroep niet-ontvankelijk verklaren. In dit geval behandelt de rechtbank uw beroep niet inhoudelijk.

 

INLICHTINGEN

Heeft u naar aanleiding van deze kennisgeving vragen, neemt u dan contact op met de heer J. Beijer van de provincie Zuid-Holland. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer (070) 441 66 11 of per e-mail via Oevers-T6Noord@pzh.nl.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,

voor dezen,

ir. T.W. Heins

Hoofd eenheid projecten

Dienst Beheer Infrastructuur

Naar boven