Provincie Zeeland – Verlening uitgebreide omgevingsvergunning voor reviseren, stapelen broomcontainers, productie vlamvertragers, beeindigen opslag, realiseren opslagcontainers, verplaatsen opslagvoorzieningen, op- en overslaan zand, verhogen capaciteit verwerking broomhoudende stromen, wijzigen inrichtingsgrens en formaliseren kantoorunits aan de Frankrijkweg 6 in Terneuzen

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben op 29 mei 2020 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van HaskoningDHV Nederland B.V., namens ICL-IP Terneuzen B.V. voor de inrichting aan de Frankrijkweg 6, 4538 BJ Terneuzen.

De aanvraag bevat het onderdeel milieu.

De aanvraag is de eerste fase van een op grond van artikel 2.5 van de Wabo gefaseerde aanvraag om een omgevingsvergunning en betreft het reviseren van de huidige vergunde situatie als bedoeld in artikel 2.6 van de Wabo. Daarnaast worden de volgende veranderingen aangevraagd: het stapelen van broomcontainers; de productie van op fosfor gebaseerde vlamvertragers zoals Polyquel P100; het beëindigen van de opslag voor gevaarlijke stoffen in de magazijnen Noord en Zuid; het realiseren van twee inpandige PGS-15 opslagcontainers in Magazijn Zuid en drie uitpandige PGS-15 opslagcontainers bij Locatie 31; het verplaatsen van opslagvoorzieningen voor gevaarlijke stoffen (PGS-15 opslagcontainers) ten behoeve van het laboratorium; het op- en overslaan van schoon zand via de kade; het verhogen van de capaciteit voor de inname en verwerking van broom houdende (afval)stromen ten behoeve van thermische broom-recovery en niet-thermische verwerking.

De totale capaciteit (thermische broom-recovery en niet-thermische verwerking) wordt verhoogd van 5.000 ton/jaar naar 6.570 ton/jaar voor thermische broom-recovery en 2.650 ton/jaar voor niet-thermische verwerking; het wijzigen van de inrichtingsgrens; het formaliseren van vier extra kantoorunits voor onbepaalde tijd in plaats van voor 3 jaar en 6 maanden.

De aanvraag tweede fase heeft betrekking op de activiteit bouwen.

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben besloten de vergunning te verlenen.

Naar aanleiding van ingekomen zienswijzen is de tekst van de beschikking gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

Inzage

U kunt de beschikking en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van 1 september 2022 tot en met

13 oktober 2022 op de volgende plaatsen inzien:

  • -

    de gemeente Terneuzen, publieksbalie, Stadhuisplein 1 Terneuzen, na telefonische afspraak;

  • -

    de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

Beroep

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de beschikking, kan bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda, t.a.v. het Team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, beroep worden ingesteld door:

  • -

    een ieder die zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

  • -

    - de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

  • -

    - een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen in de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking;

  • -

    - alle belanghebbenden.

Alleen zij die een beroepschrift hebben ingediend kunnen, bij spoedeisend belang, om een voorlopige voorziening vragen. U richt het verzoek aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West Brabant, locatie Breda, t.a.v. Team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummer: 716691 en het Olo nummer: 5177851.

 

Naar boven