Ondermandaatbesluit Cluster Kabinet

De Kabinetschef,

 

gezien het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (Awb), het Mandaatbesluit Gedeputeerde Staten van Limburg 2017 en het Mandaatbesluit directie Provincie Limburg 2021;

 

gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

besluit vast te stellen het Ondermandaatbesluit Cluster Kabinet

Artikel 1

Binnen het Cluster Kabinet wordt aan de plaatsvervangend kabinetschef ondermandaat, ondervolmacht, respectievelijk machtiging verleend voor de navolgende taken en bevoegdheden:

  • -

    Aangelegenheden op het gebied van personeel, organisatie en formatie en het daarmee samenhangende budget (P&O-aangelegenheden) van het cluster Kabinet.

  • -

    Het bevestigen van ontvangst en afhandelen van brieven en correspondentie gericht aan Commissaris van de Koning en/of Kabinetschef.

  • -

    Het positief besluiten op verzoeken om informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuurd (Wob)/Wet open overheid (Woo) en de daarmee samenhangende voorbereidingsbeslissingen.

  • -

    Het verstrekken van opdrachten en verrichten van betalingen binnen de financiële grenzen zoals opgenomen in het vigerende Mandaatbesluit Gedeputeerde Staten van Limburg en het vigerende Mandaatbesluit directie Provincie Limburg.

Artikel 2

Binnen het Cluster Kabinet wordt aan de medewerkers betrokken bij de processen rond burgemeesterszaken en de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob) ondermandaat, ondervolmacht, respectievelijk machtiging verleend voor de navolgende taken en bevoegdheden:

  • -

    Het opvragen van justitiële inlichtingen bij de Justitiële Informatiedienst (Justis) in het kader van burgemeesters- of Bibobprocessen.

Artikel 3
  • 1.

    Het ondermandaatbesluit cluster Kabinet 2014 (PB 2014, nr. 38) wordt ingetrokken.

  • 2.

    Dit besluit treedt in werking de dag na publicatie in het Provinciaal Blad.

 

Aldus vastgesteld op 15 oktober 2021

Kabinetschef

drs. R.A.C. van Dinther-Willems

Naar boven