Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Mineursberg te Reek, Landerd

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 12 oktober 2021 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Mineursberg te Reek, Landerd ' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB1685Mineursbg-va01.

Inhoud

Bestemmingsplan Mineursberg te Reek is een bestemmingsplan gericht op de uitbreiding van een recreatiebedrijf gericht op groepsaccommodaties. De ontwikkeling voorziet in de realisatie van een zogeheten ‘Frans dorp’ waarbij nieuwe bebouwing wordt opgericht uit de tijd van Napoleontisch Frankrijk. Hierbij wordt aansluiting gezocht bij de geschiedenis van het gebied aangezien dit gebied in het verleden in gebruik was als gebied voor de Franse mineurs en sappeurs om te oefenen met explosieven, vandaar de oorsprong van de naam Mineursberg.

Deze nieuwe functie valt samen met het Natuur Netwerk Brabant (NNB) in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (hierna: IOV). Hier moet een bestemming gericht zijn op behoud en ontwikkeling van natuur, de uitbreiding van de recreatiebestemming is hier vooralsnog mee in strijd.

Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het NNB in de IOV. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 5.3 Wijziging grenzen van werkingsgebieden. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van compensatie) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat daarom geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing. De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten. Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Mineursberg te Reek' vaststellen.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 12 oktober 2021

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

mr. I.R. Adema

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven