Provincie Zuid-Holland Kennisgeving Milieueffectrapport van Neste Netherlands B.V. voor de capaciteitsuitbreiding met een tweede productielijn aan de Antarcticaweg te Rotterdam-Maasvlakte (9999198714)

Wet milieubeheer

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 3 augustus 2021 een Milieueffectrapport (MER) en een omgevingsvergunningaanvraag ontvangen van Neste Netherlands B.V. voor een nieuwe productielijn voor hernieuwbare brandstoffen. De inrichting is gelegen aan de Antarcticaweg 185 te Maasvlakte Rotterdam.

 

Neste Netherlands B.V. heeft een omgevingsvergunning aangevraagd in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben het MER getoetst aan de wettelijke regelingen en aan het advies over de reikwijdte en detailniveau; de desbetreffende vergunningaanvraag is in behandeling genomen.

 

Inzage

Het MER en de overige relevante stukken liggen van 21 oktober 2021 tot en met 2 november 2021 ter inzage bij:

- Bibliotheek Rotterdam, 5e etage, Hoogstraat 110 te Rotterdam. (alleen na telefonisch afspraak via 010 – 281 63 03 of 010 – 281 62 96, uitsluitend tussen 10.00 uur en 16.00 uur);

- de gemeente Brielle, Slagveld 36 te Brielle, na telefonische afspraak;

- de gemeente Westland, Omgevingscontactcentrum, Verdilaan 7 te Naaldwijk, na telefonische afspraak;

- de gemeente Westvoorne, Raadhuislaan 6 te Rockanje, na telefonische afspraak;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Vanwege de maatregelen rondom de Coronavirus-crisis kunnen de stukken bij de DCMR Milieudienst Rijnmond alleen op afspraak en uitsluitend op maandag en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur worden ingezien aan de Parallelweg 1, 3112 NA Schiedam. Afspraken kunt u maken door het sturen van een e-mail aan info@dcmr.nl of te bellen naar telefoonnummer 010 – 246 80 00.

 

Indien dit voor u geen uitkomst biedt en de stukken fysiek wilt in zien, verzoeken wij u dit binnen de termijn van de terinzagelegging aan ons kenbaar te maken. Dit kunt u doen per brief aan DCMR, Postbus 843, 3100 AV Schiedam of per e-mail via info@dcmr.nl. Wij zullen hierop in contact met u treden om met u op zoek te gaan naar een pragmatische oplossing waarbij u alsnog de mogelijkheid wordt geboden om op het MER en de aanvraag te kunnen reageren.

 

Zienswijzen

Eenieder kan tot en met 2 november 2021 schriftelijk en/of mondeling zienswijzen over het MER en de aanvraag naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam of info@dcmr.nl onder vermelding van nr. 9999198714.

Wij wijzen erop dat de zienswijzen slechts betrekking kunnen hebben op de aanvragen en het niet voldoen van het MER aan de wettelijke regels, mede gelet op de eerder gegeven advies over de reikwijdte en detailniveau, dan wel op onjuistheden die het rapport bevat.

Deze kennisgeving met bijbehorende documenten staat ook op overheid.nl.

Naar boven