Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Veerweg 1c Vortum-Mullem, Boxmeer

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 7 september 2021 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Veerweg 1c Vortum-Mullem, Boxmeer' vastgesteld. Deze wijzigingsverordening heeft het planidentificatienummer NL.IMRO.9930.IOVHB0756Veerweg1c-va01.

Inhoud

Het plan Veerweg 1c Vortum-Mullem voorziet is gericht op een gewijzigde situering van een woning. De woning wordt 8 meter noordelijker geplaatst dan in het vigerende bestemmingsplan mogelijk is.

De locatie valt voor een klein deel buiten de grenzen van het stedelijk gebied in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (hierna: IOV) en zou dus als buitengebied moeten worden beschouwd. Hier mogen in principe geen nieuwe woningen worden gerealiseerd. Daarnaast valt de locatie gedeeltelijk samen met het Natuur Netwerk Brabant (NNB) in de IOV, waarbij er overigens geen sprake is van daadwerkelijk aanwezige natuur. Binnen de NNB moet een bestemming gericht zijn op behoud en ontwikkeling van natuur, zodat de nieuwe woonbestemming hiermee in strijd is.

Verlening van de omgevingsvergunning is daarom alleen mogelijk na een beperkte aanpassing van de grenzen van NNB en Stedelijk gebied in de IOV. Dit is mogelijk op basis van artikel 5.3 van de Interim omgevingsverordening. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van kwaliteitsverbetering en natuurcompensatie) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het gemeentelijk plan goed op elkaar aansluiten. Hierdoor kan de gemeente de omgevingsvergunning voor Veerweg 1c Vortum-Mullem verlenen.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, september 2021

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

mr. I.R. Adema

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven