Besluit tot wijziging van de Subsidieregeling verblijf en groepsexcursie 2021

Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân,

 

Gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013,

 

BESLUITEN

ARTIKEL I  

De Subsidieregeling verblijf en groepsexcursie 2021 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

 

In artikel 1, onderdeel f, wordt ‘met ten minste twintig slaapplaatsen’ vervangen door ‘met ten minste tien slaapplaatsen’.

 

Artikel 1, onderdeel i, komt te luiden:

 

  • i.

    Instelling: instelling voor middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs of wetenschappelijk onderwijs;

Artikel 1, onderdeel m, komt te luiden:

 

  • m.

    Student: degene die middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs of wetenschappelijk onderwijs volgt aan een instelling;

Aan artikel 1 wordt een nieuw onderdeel toegevoegd. Artikel 1, onderdeel o, komt te luiden:

 

  • o.

    Wetenschappelijk onderwijs: onderwijs als bedoeld in artikel 1.1, onderdeel c, van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

B

 

Aan artikel 6 wordt een vijfde lid toegevoegd, luidende:

 

  • 5.

    In afwijking van artikel 1.10, eerste lid, onderdeel d, van de ASV komt omzetbelasting voor subsidie in aanmerking, voor zover de subsidieontvanger die omzetbelasting niet kan verrekenen of compenseren.

C

 

In de toelichting op artikel 1, onderdeel f, wordt ‘met ten minste twintig slaapplaatsen’ vervangen door ‘met ten minste tien slaapplaatsen’.

 

D

 

De toelichting op artikel 4 komt te luiden:

 

Artikel 4 Doelgroep

Een subsidie op grond van deze verordening kan enkel worden aangevraagd door het bevoegd gezag van een school of instelling in Fryslân. Het bevoegd gezag vraagt de subsidie aan voor een bepaalde, in Fryslân gevestigde, school of instelling, ten behoeve van een bepaald aantal leerlingen of studenten. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk als (ouder van een) leerling of student subsidie aan te vragen. Evenmin kan subsidie worden aangevraagd voor een buiten Fryslân gelegen (vestiging van een) school of instelling.

 

E

 

In de toelichting op artikel 5 wordt ‘met ten minste twintig slaapplaatsen’ vervangen door ‘met ten minste tien slaapplaatsen’.

Artikel II  

Deze wijziging treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst.

 

Leeuwarden, 24 augustus 2021

Voorzitter drs. A.A.M. Brok

Secretaris R.E. Bouius – Riemersma, MBA MCM

Naar boven