Provincie Utrecht gedoogbeslissing Wet natuurbescherming, noodkap bomen Broekhuizerlaan en Middelweg te Leersum, perceel Leersum E 1200.

Namens Gedeputeerde Staten van Utrecht heeft de RUD Utrecht op 19 augustus 2021 aan Staatsbosbeheer een gedoogbeslissing afgegeven voor noodzakelijke kap- en snoeiwerkzaamheden van zwaar beschadigde bomen op het perceel Leersum E 1200, met het oog op de (verkeers)veiligheid van de naastgelegen Broekhuizerlaan en Middelweg te Leersum. Met deze gedoogbeslissing worden mogelijke overtredingen van de artikelen 3.1, 3.5 en/of 3.10 van de Wet natuurbescherming gedoogd. De gedoogbeslissing geldt vanaf 25 augustus tot en met 31 december 2021. Aan de gedoogbeslissing zijn voorschriften verbonden. Zo dienen de kap- en snoeiwerkzaamheden afgestemd te worden met een boomspecialist (VTA-specialist) en dienen de werkzaamheden begeleid te worden door een ter zake deskundig ecoloog. Tevens dienen compenserende maatregelen gerealiseerd te worden voor beschermde soorten in de zin van de Wet natuurbescherming, waaronder de (vermoedelijk) aanwezige vleermuissoorten.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de RUD Utrecht via telefoonnummer 030-7023300 of info@rudutrecht.nl. Vermeldt u hierbij het zaakkenmerk: Z-VERG-2021-3063. Wilt u op de hoogte blijven van publicaties van de overheid over uw omgeving? Abonneert u zich dan via www.overheid.nl op de e-mailservice. U krijgt dan bericht als er een melding of besluit wordt gepubliceerd over een locatie in uw buurt.

 

Naar boven