Provincie Zeeland - Vaststelling ontwerp Zeeuwse Omgevingsvisie 2021 en de bijbehorende milieueffectrapportage (MER) en passende beoordeling

Op 6 juli 2021 hebben Gedeputeerde Staten de ontwerp Zeeuwse Omgevingsvisie 2021 en de bijbehorende milieueffectrapportage (MER) en passende beoordeling vastgesteld voor inspraak.

 

De Zeeuwse Omgevingsvisie bevat beleid over de fysieke leefomgeving zoals economie, ruimtelijke ordening, mobiliteit, natuur, cultuur, water, klimaat en milieu. De visie heeft een uitgebreid participatieproces doorlopen.

 

De Zeeuwse Omgevingsvisie heeft een wettelijke basis in de Wet ruimtelijke ordening (art. 2.2), Wet Milieubeheer (art. 4.9), Waterwet (art.4.4) en Planwet verkeer en vervoer (art.5), maar voldoet ook aan de eisen voor een omgevingsvisie die gesteld worden door de Omgevingswet.

 

Tevens is er een bijbehorend MER opgesteld. Het MER beschrijft de mogelijke effecten op het milieu die het beoogde beleid van de Zeeuwse Omgevingsvisie 2021 kunnen veroorzaken. Tevens bevat het MER een passende beoordeling. Naast de gelegenheid van eenieder om zienswijze in te dienen, zijn de Commissie MER en de wettelijke adviseurs gevraagd om advies uit te brengen op het MER.

 

Ter inzage

De Ontwerp Omgevingsvisie 2021 en het MER liggen vanaf 9 juli tot en met 22 augustus 2021 ter inzage op het provinciehuis, Abdij 6 te Middelburg. De stukken zijn digitaal beschikbaar op https://www.zeeland.nl/publicaties-en-bekendmakingen/nu-ter-inzage

 

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen bij Gedeputeerde Staten van Zeeland. Schriftelijke zienswijzen kunnen, voorzien van adresgegevens en motivering, worden ingediend bij Provincie Zeeland, Postbus 6001, 4330 LA Middelburg. Voor mondelinge zienswijzen kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met de Provincie Zeeland op 0118-631011. In plaats van toezending per brief kunt u, gedurende de hierboven genoemde termijn, uw opmerkingen langs elektronische weg insturen aan omgevingsvisie@zeeland.nl.

Naar boven