Provincie Zeeland – Wijziging en vervanging verleende uitgebreide omgevingsvergunning voor veranderen geluidsvoorschriften, Columbusweg 14 in Goes

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben op 8 december 2020 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van BISON International B.V. voor de inrichting aan de Columbusweg 14, 4462 HB Goes.

 

Het betreft een inrichting voor de opslag en distributie van verpakte gevaarlijke stoffen waarop het Brzo 2015 van toepassing is. Gezien de hoeveelheden verpakte gevaarlijke stoffen die op grond van eerder verleende vergunningen aanwezig mogen zijn geldt de inrichting als zogenaamde lagedrempelinrichting.

 

De aanvraag betreft het veranderen van de geluidsvoorschriften naar aanleiding van de uitbreiding van het aantal vervoersbewegingen binnen de inrichting.

 

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben besloten de vergunning te wijzigen en te vervangen.

 

Inzage

U kunt de beschikking en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van 17 juni 2021 tot en met 29 juli 2021 op de volgende plaatsen inzien:

  • -

    de gemeente Goes, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes, na telefonische afspraak;

  • -

    de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Vanwege de maatregelen rondom de Coronavirus-crisis kunnen de stukken bij de DCMR Milieudienst Rijnmond alleen op afspraak en uitsluitend op maandag en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur worden ingezien aan de Parallelweg 1, 3112 NA Schiedam. Afspraken kunt u maken door het sturen van een e-mail aan info@dcmr.nl of te bellen naar telefoonnummer 010 – 246 80 00.

 

Indien dit voor u geen uitkomst biedt en de stukken fysiek wilt in zien, verzoeken wij u dit binnen de termijn van de terinzagelegging aan ons kenbaar te maken. Dit kunt u doen per brief aan DCMR, Postbus 843, 3100 AV Schiedam of per e-mail via info@dcmr.nl. Wij zullen hierop in contact met u treden om met u op zoek te gaan naar een pragmatische oplossing waarbij u alsnog de mogelijkheid wordt geboden om op de (ontwerp)beschikking te kunnen reageren.

 

Beroep

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de beschikking, kan bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda, t.a.v. het Team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, beroep worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

  • -

    de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

  • -

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

 

Alleen zij die een beroepschrift hebben ingediend kunnen, bij spoedeisend belang, om een voorlopige voorziening vragen. U richt het verzoek aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West Brabant, locatie Breda, team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummer 9999203054.

 

Naar boven