Vaststelling en kennisgeving inzake terinzagelegging ontwerp Regionaal Waterprogramma Drenthe

Gedeputeerde Staten van Drenthe;

 

gelet op:

 

artikel 3.8 van de Omgevingswet die naar verwachting op 1 januari 2022 in werking treedt, waarin staat dat Gedeputeerde Staten ter uitvoering van de Grondwaterrichtlijn, de Kaderrichtlijn Water, de Richtlijn overstromingsrisico's, de Zwemwaterrichtlijn en andere Europese richtlijnen over water een Regionaal Waterprogramma dienen vaststellen, waarin het provinciale waterbeleid is opgenomen. Daarmee is het Regionaal Waterprogramma een verplicht programma onder de Omgevingswet.

 

overwegende:

 

dat het ontwerp Regionaal Waterprogramma aangeeft wat de provincie doet aan het realiseren van onze wateropgave uit de Omgevingsvisie.

 

 

BESLUITEN:

 

het Ontwerp Regionaal Waterprogramma vast te stellen.

 

 

Dit besluit treedt in werking op de dag na publicatie in het Provinciaal Blad.

 

 

 

Kennisgeving inzake terinzagelegging ontwerp Regionaal Waterprogramma Drenthe

 

Met ingang van 31 mei tot en met 12 juli 2021 ligt het ontwerp van het Provinciaal Waterprogramma Drenthe 2022-2027 ter inzage. Gedurende deze periode bestaat voor een ieder de gelegenheid daarover zienswijzen kenbaar te maken.

 

Algemeen

 

Gedeputeerde Staten van Drenthe maken bekend dat het ontwerp Regionaal Waterprogramma 2022-2027 met ingang van 31 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage ligt. Het Waterprogramma is een uitwerking van het waterbeleid uit de Omgevingsvisie Drenthe. Hiermee anticipeert de provincie op de komst van de Omgevingswet die naar verwachting op 1 januari 2022 in werking zal treden. Met dit plan actualiseert de provincie haar beleid om te zorgen voor een robuust watersysteem dat de gevolgen van klimaatverandering beperkt. Het gaat om het beschermen van de kwaliteit en de hoeveelheid van het beschikbare grond- en oppervlaktewater in Drenthe.

 

Ter inzage

 

U kunt alle documenten bekijken vanaf maandag 31 mei tot en met maandag 12 juli 2021.

 

Online bekijken

 

Het ontwerp van het Regionaal Waterprogramma Drenthe 2022-2027 wordt digitaal ter beschikking gesteld door middel van deze publicatie en is te vinden via www.provincie.drenthe.nl/RWPDrenthe of www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Bekijken op locatie

 

Een papieren versie kan gedurende de termijn van terinzagelegging worden ingezien op het Provinciehuis, Westerbrink 1, te Assen. In verband met Coronamaatregelen kan dat alleen op afspraak op werkdagen van 8.00–17.00 uur.

 

Een zienswijze indienen

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging (van 31 mei tot en met 12 juli 2021) kan een ieder een zienswijze kenbaar maken over het ontwerp van het Regionaal Waterprogramma Drenthe 2022-2027. Dit kan op verschillende wijzen:

 

Stuur een e-mail naar: post@drenthe.nl onder vermelding van “Zienswijze ontwerp Regionaal Waterprogramma Drenthe”. Let op: een scan van de ondertekende zienswijze moet als bijlage bij de e-mail worden bijgevoegd.

 

Stuur een brief naar: Gedeputeerde Staten van Drenthe, t.a.v. secretariaat Water, Bodem en Milieu, Postbus 122, 9400 AC Assen, onder vermelding van “Zienswijze ontwerp Regionaal Waterprogramma Drenthe”. Vermeld in elk geval uw naam, adres- en contactgegevens, het onderwerp waarover uw zienswijze gaat, de motivering en plaats uw handtekening.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het Klant Contact Centrum (0592) 36 55 55.

 

Reageer uiterlijk op maandag 12 juli 2021.

 

Vervolgtraject

 

Een zienswijze kan leiden tot aanpassing van het ontwerp. Alle ontvangen zienswijzen verwerken we in een reactienota. Daarin stellen Gedeputeerde Staten (GS) aan Provinciale Staten (PS) voor hoe zij kunnen reageren op de zienswijzen. Wij informeren iedereen die een zienswijze heeft ingediend over de voorstellen van GS aan PS, voordat PS een besluit nemen. De besluitvorming vindt eind 2021 plaats.

 

Meer informatie

 

Het rapport is digitaal in te zien via www.provincie.drenthe.nl/RWPDrenthe. Voor nadere informatie over deze terinzagelegging kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Klant Contact Centrum (0592) 36 55 55 of post@drenthe.nl.

 

 

Gedeputeerde Staten voornoemd,

 

mevrouw drs. J. Klijnsma, voorzitter

W.F. Brenkman MSc, secretaris

 

 

Assen, 18 mei 2021

Kenmerk: 4.6/2021000866

 

 

 

Uitgegeven: 25 mei 2021

 

 

Naar boven