Besluit van gedeputeerde staten van de provincie Zuid-Holland van 23 maart 2021, PZH-2021-768917433, tot wijziging van de Subsidieregeling spreiding sociale woningbouw regio Rotterdam Zuid-Holland

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland;

 

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland;

 

Overwegende dat het gewenst is de Subsidieregeling spreiding sociale woningbouw regio Rotterdam Zuid-Holland te wijzigen;

 

Besluiten:

Artikel I  

De Subsidieregeling spreiding sociale woningbouw regio Rotterdam Zuid-Holland wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

Voor de tekst van artikel 4 wordt de aanduiding ‘1.’ geplaatst en er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2.

    Gedeputeerde staten beslissen op een aanvraag binnen 13 weken na ontvangst van de aanvraag.

B.

Artikel 5 komt te luiden:

 

Artikel 5 Weigeringsgronden

In aanvulling op de artikelen 11 en 12 van de Asv;

  • a.

    kan subsidie als bedoeld in artikel 2 worden geweigerd indien de aanvraag in strijd is met de afspraken zoals in het Regioakkoord zijn vastgelegd;

  • b.

    wordt subsidie geweigerd indien voor de te bouwen sociale huurwoningen door de aanvrager reeds subsidie is gevraagd op grond van de Subsidieregeling knelpuntenpot sociale huur en middenhuur Zuid-Holland.

C.

In artikel 6, derde lid, onderdeel a, wordt ‘1 jaar’ vervangen door ‘2 jaar’.

 

D.

Voor de tekst van artikel 11 wordt de aanduiding ‘1.’ geplaatst, in onderdeel a wordt ‘1 jaar’ vervangen door ‘2 jaar’ en er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2.

    Gedeputeerde staten kunnen na de subsidieverlening, op verzoek van de subsidieontvanger, de in het eerste lid, onderdeel a, bedoelde termijn verlengen indien zwaarwegende omstandigheden, waaronder in ieder geval begrepen vertraging door bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures, daartoe aanleiding geven.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking op 31 maart 2021.

Den Haag, 23 maart 2021

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland

drs. H.M.M. Koek, secretaris

drs. J. Smit, voorzitter

Toelichting

Gelijktijdig met de inwerkingtreding van de Subsidieregeling knelpuntenpot sociale huur en middenhuur Zuid-Holland, de Subsidieregeling sociale woningbouw regio Holland Rijnland Zuid-Holland en de Subsidieregeling sociale woningbouw regio Haaglanden Zuid-Holland wordt de Subsidieregeling spreiding sociale woningbouw regio Rotterdam Zuid-Holland gewijzigd.

 

De wijziging heeft betrekking op de termijn waarbinnen de eerste paal van de woningen moet worden geslagen. Deze termijn wordt in lijn met bovengenoemde regelingen verlengd van 1 jaar naar 2 jaar en kan op grond van zwaarwegende omstandigheden op verzoek van de subsidieontvanger verlengd worden.

 

Ter voorkoming van stapeling van subsidies wordt in artikel 5 van de Subsidieregeling spreiding sociale woningbouw regio Rotterdam Zuid-Holland een extra weigeringsgrond opgenomen om samenloop van deze regeling met de Subsidieregeling knelpuntenpot sociale huur en middenhuur Zuid-Holland tegen te gaan. Voor zover (potentiële) aanvragers de keus hebben tussen beide regelingen, zullen zij zelf een afweging moeten maken voor welke regeling zij een aanvraag indienen.

Naar boven