Ontheffing voor het verbod op het opzettelijk vernielen, beschadigen of vernielen van nesten van diverse vogelsoorten, van de verboden op het verstoren en het beschadigen van verblijfplaatsen van meervleermuis en watervleermuis en het verbod op het beschadigen van voortplantingsplaatsen of rustplaatsen van poelkikker aan De Suikerzijde te Groningen

Op grond van de Wet natuurbescherming is aan de gemeente Groningen bij besluit van 14 september 2021 een ontheffing verleend van het verbod op het opzettelijk vernielen, beschadigen of vernielen van nesten van diverse vogelsoorten, van de verboden op het verstoren en het beschadigen van verblijfplaatsen van meervleermuis en watervleermuis en het verbod op het beschadigen van voortplantingsplaatsen of rustplaatsen van poelkikker. Deze ontheffing is nodig voor de aanleg van de woonwijk De Suikerzijde.

Tegen dit besluit is tijdig een bezwaarschrift ingediend door de Natuur en Milieufederatie Groningen e.a.. Tevens is verzocht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland het bestreden besluit te schorsen. Bij uitspraak van 18 november 2021 heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord- Nederland het bestreden besluit geschorst tot 6 weken na bekendmaking van de beslissing op bezwaar.

De uitspraak van de voorzieningenrechter is voor het college van Gedeputeerde Staten aanleiding geweest om voorafgaande aan de behandeling van het bezwaar, een zogenoemd artikel 6:19 Awb-besluit te nemen. Het bestreden primaire besluit dat door de voorzieningenrechter is geschorst, wordt daarmee gewijzigd.

Het besluit is opvraagbaar bij de provincie Groningen, afdeling Landelijk Gebied en Water via het emailadres: Natuurbeschermingswet@provinciegroningen.nl of via het telefoonnummer: 050 - 316 4543 onder vermelding van K29706.

Naar boven