Besluit van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van 14 december 2021, PZH-2021-792891902, tot wijziging van de Subsidieregeling spreiding sociale woningbouw regio Rotterdam Zuid-Holland

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland;

 

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland;

 

Overwegende dat de regeling technische wijziging behoeft om de uitvoering te vereenvoudigen en beter aan te laten sluiten op de aard van de regeling;

 

Besluiten:

Artikel I  

 

De Subsidieregeling spreiding sociale woningbouw regio Rotterdam Zuid-Holland wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

Artikel 7 vervalt.

 

B.

Artikel 12 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    Het tweede lid komt te luiden:

    • 2.

      Als de subsidieverleningsbeschikking € 125.000,00 of meer bedraagt blijven artikel 23, derde en vierde lid, van de Asv buiten toepassing.

  • 2.

    Het derde lid vervalt.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin dit besluit wordt geplaatst.

Den Haag, 14 december 2021

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland

drs. H.M.M. Koek, secretaris

drs. J. Smit, voorzitter

TOELICHTING BEHORENDE BIJ HET BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZUID-HOLLAND VAN 14 DECEMBER 2021, PZH-2021-792891902 TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING SPREIDING SOCIALE WONINGBOUW REGIO ROTTERDAM ZUID-HOLLAND

 

In artikel 7 van de Subsidieregeling wordt de mogelijkheid geboden dat maximaal 2%, met een maximum van € 5.000,- van het subsidiebedrag door de subsidieontvanger mag worden aangewend voor de dekking van administratieve lasten die samenhangen met de activiteit waarvoor subsidie wordt verstrekt. Aangezien de hoogte van het subsidie op grond van artikel 8 een vast bedrag van € 7.500,- per te realiseren woning bedraagt, heeft artikel 7 geen enkele invloed op de hoogte van het vast te stellen subsidiebedrag, dat verder niet is gebaseerd op subsidiabele kosten. Hierdoor kan artikel 7 komen te vervallen.

 

Met de wijziging van artikel 12 komt de verplichting te vervallen om bij een vaststellingsverzoek van subsidies van meer dan € 125.0000,- een financieel verslag te overleggen. Het overleggen van een financieel verslag wordt niet (meer) zinvol geacht omdat de subsidie, zoals hiervoor al uitgelegd, wordt vastgesteld op een vast bedrag per gerealiseerde woning. Een financieel verslag biedt bij deze vaststelling geen meerwaarde ten opzichte van het wél verplichte activiteitenverslag en vormt voor de subsidieontvanger een overbodige administratieve last.

 

Overgangsregeling

Dit wijzigingsbesluit heeft onmiddellijke (exclusieve) werking en is daarmee ook van toepassing is op reeds aangevraagde en/of verleende subsidies.

Naar boven