Provincie Zeeland - Zeeuwse Omgevingsvisie

Provinciale Staten van Zeeland hebben op 12 november 2021 de Zeeuwse Omgevingsvisie vastgesteld. De Zeeuwse Omgevingsvisie is een strategische langetermijnvisie voor Zeeland en beschrijft de volle breedte van de leefomgeving en alle andere onderwerpen die van belang zijn voor de toekomst van Zeeland. De visie voldoet aan de vereisten die de Omgevingswet stelt aan een Omgevingsvisie en heeft tot inwerkingtreding van de Omgevingswet een wettelijke basis in de Wet ruimtelijke ordening (art. 2.2), Wet Milieubeheer (art.4.9), Waterwet (art. 4.4) en Planwet verkeer en vervoer (art. 5). De documenten zijn te raadplegen via de provinciale website www.zeeland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.9929.SVOmgVisie-VA01). Inzage is tijdens kantooruren mogelijk in het provinciehuis, Abdij 6 te Middelburg.

 

Beoordeling zienswijzen

Het ontwerp van de Zeeuwse Omgevingsvisie heeft van 9 juli 2021 tot en met 22 augustus 2021 ter inzage gelegen ten behoeve van inspraak. Gedurende deze periode zijn 31 zienswijzen ingediend. Gedeputeerde Staten hebben de zienswijzen afgewogen en van een reactie voorzien in de Antwoordnota Zeeuwse Omgevingsvisie.

 

Gewijzigde vaststelling

Er is sprake van een gewijzigde vaststelling ten opzichte van het in procedure gebrachte ontwerp. Naast wijzigingen vanwege ingekomen reacties zijn er ook ambtshalve wijzingen doorgevoerd. De wijzigingen zijn opgenomen in de antwoordnota. Als gevolg van amendementen zijn op twee plaatsen wijzigingen aangebracht:

  • 1.

    Er is een aanpassing gedaan aan de tekst over ontwikkelingen op de woningmarkt (Deel B Doelstelling 6.1 Woningvoorraad).

  • 2.

    Een zin over verder optimaliseren van de Westerschelde als vaarweg is geschrapt (Deel B Doelstelling 21.1 Vaarwegen).

Inwerkingtreding

De Zeeuwse Omgevingsvisie treedt in werking op de dag na publicatie.

 

Geen mogelijkheid van beroep

Tegen de inhoud van de Zeeuwse Omgevingsvisie kan geen beroep worden aangetekend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via omgevingsvisie@zeeland.nl of telefonisch via 0118 631011.

Naar boven