Beschikking Wet natuurbescherming, Provincialeweg Oost 47, 49 en 51, Hoenkoopsebuurtweg 34B te Haastrecht en Oosteinde 52 te Waarder 

Onderwerp

Omgevingsdienst Haaglanden maakt namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat besloten is om:

I de aangevraagde vergunning voor de Provincialeweg Oost 49 en 51 te Haastrecht op grond van artikel 2.7, tweede lid, van de Wnb te verlenen;

II voor zover de aanvraag ziet op emissies als gevolg van beweiden, de gevraagde vergunning te weigeren, omdat voor dit onderdeel van de aanvraag geen vergunning nodig is. Voorgaande betekent dat het is toegestaan de aangevraagde hoeveelheid vee zonder vergunning op grond van de Wet natuurbescherming te weiden;

III het houden van landbouwhuisdieren, alsmede het opslaan van dierlijke mest aan de Hoenkoopsebuurtweg 34B te Haastrecht, Provincialeweg Oost 47 te Haastrecht en Oosteinde 52 te Waarder op grond van artikel 2.4 van de Wet natuurbescherming te verbieden.

De aanvraag betreft het exploiteren van een melkrundveehouderij met een beoogde veebezetting voor 223 stuks melk- en kalfkoeien en 90 stuks vrouwelijk jongvee.

Beroep en inzage

De beschikking en de relevante documenten liggen vanaf 17 december 2021 ter inzage. Een belanghebbende kan tot en met 28 januari 2022 een beroepschrift indienen bij de Rechtbank van Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag onder vermelding van het zaaknummer 00563260. Bij een spoedeisend belang kan een belanghebbende tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Voor de behandeling van zowel het beroep- als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Het is ook mogelijk om een verzoek om voorlopige voorziening digitaal in te dienen via het Digitaal loket (https://loket.rechtspraak.nl).

Voor informatie over het inzien van de beschikking en de relevante documenten verwijzen wij u naar de website van de gemeente Krimpenerwaard.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Toetsing & Vergunningverlening Milieu, e-mailadres: vergunningen@odh.nl.

Naar boven