Kennisgeving beoordeling noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage voor Bek & Verburg B.V. (9999250440)

 

Wet milieubeheer

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 20 september 2021 een verzoek ontvangen van Bek & Verburg B.V. om te beoordelen of een milieueffectrapportage (MER) moet worden opgesteld voor het oprichten van en inrichting aan Slag Dobbelsteen ongenummerd te Rotterdam-Maasvlakte.

De voorgenomen activiteit betreft het realiseren van een nieuwe inrichting die gevaarlijke en niet-gevaarlijke (scheeps)afvalstoffen inzamelt. De afvalstoffen worden per schip en per vrachtwagen bij zee- en binnenvaartschepen ingezameld, maar ook bij bedrijven op het vaste land in het havengebied.

Er wordt nieuwe inrit gerealiseerd, een afmeer- en aanleg voorziening voor schepen een overdekte hal voor de opslag van afvalstoffen.

 

Voor deze activiteit moet een vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht worden aangevraagd bij het college van Gedeputeerde Staten en een vergunning op grond van de Waterwet bij Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid. De activiteit valt onder de categorieën D 18.1 van het Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat Gedeputeerde Staten en Rijkswaterstaat moeten beoordelen of ten behoeve van de omgevingsvergunning een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid hebben de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan artikel 7.17. Op basis daarvan hebben zij besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de aanvragen om een omgevingsvergunning niet noodzakelijk is.

 

Inzage

U kunt de aanmeldingsnotitie en het besluit van 9 december 2021 en met 19 januari 2022 op werkdagen op de volgende plaatsen inzien:

- Bibliotheek Rotterdam, 5e etage, Hoogstraat 110 te Rotterdam, alleen na telefonisch afspraak via telefoonnummer 010 – 281 63 03 of 010 – 281 62 96, uitsluitend tussen 10.00 uur en 16.00 uur;

- de gemeente Westland, Omgevingscontactcentrum, Verdilaan 7 te Naaldwijk, na telefonische afspraak;

- de gemeente Westvoorne, Raadhuislaan 6 te Rockanje, na telefonische afspraak;

- Rijkswaterstaat West Nederland Zuid, Laan op Zuid 45 te Rotterdam, na telefonische afspraak via telefoonnummer 088 797 05 00;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Opmerking

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

 

Inlichtingen

Voor vragen en opmerkingen over het besluit en deze procedure kunt u contact opnemen met de unit Ruimte en Omgeving van de DCMR, tel. nr. 010 – 246 81 66 of per email: info@dcmr.nl onder vermelding van zaaknummer: 9999250440.

 

 

Naar boven