Provincie Zeeland - Kennisgeving inspraak Milieueffectrapport voor realisatie waterstoffabriek van Dow Chemicals B.V, Herbert H. Dowweg 5 in Hoek

Wet milieubeheer

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zeeland en Rijkswaterstaat Zee en Delta hebben op 4 oktober 2021 een Milieueffectrapport (MER) en vergunningaanvragen ontvangen van Dow Benelux B.V. voor de realisatie van een waterstoffabriek, CO2 afvang, opslag en afvoer en bijbehorende installaties. De inrichting is gelegen aan de Herbert H. Dowweg 5 te Hoek (Gemeente Terneuzen).

Voor deze activiteit is een vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) aangevraagd bij het college van Gedeputeerde Staten van Zeeland en een vergunning op grond van de Waterwet bij Rijkswaterstaat Zee en Delta. De activiteit valt onder de categorie C 8.3 van het Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat ten behoeve van de omgevingsvergunning Wabo milieu en de waterwetvergunning een MER is opgesteld.

Voor dit MER is op 28 mei 2021 een advies over de reikwijdte en het detailniveau uitgebracht door DCMR, waar het MER aan dient te voldoen. Gedeputeerde Staten van Zeeland en Rijkswaterstaat Zee en Delta coördineren de voorbereiding en behandeling van het MER en de vergunningaanvragen en hebben het MER getoetst aan de wettelijke regelingen en aan het advies over de reikwijdte en detailniveau. De desbetreffende vergunningaanvragen zijn in behandeling genomen.

 

Inzage

Het MER, de vergunningaanvragen Wabo en Waterwet en de overige relevante stukken liggen van

2 december 2021 tot en met 12 januari 2022 op werkdagen ter inzage bij:

  • de gemeente Terneuzen, Stadhuisplein 1te Terneuzen, na afspraak via de website van Terneuzen;

  • Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelesingel 18 te Middelburg, na telefonische afspraak 088 - 797 46 00;

  • de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

Vanwege de maatregelen rondom de Coronavirus-crisis kunnen de stukken bij de DCMR Milieudienst Rijnmond alleen op afspraak en uitsluitend op maandag en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur worden ingezien aan de Parallelweg 1, 3112 NA Schiedam. Afspraken kunt u maken door het sturen van een e-mail aan info@dcmr.nl of te bellen naar telefoonnummer 010 – 246 80 00.

Indien dit voor u geen uitkomst biedt en de stukken fysiek wilt in zien, verzoeken wij u dit binnen de termijn van de terinzagelegging aan ons kenbaar te maken. Dit kunt u doen per brief aan DCMR, Postbus 843, 3100 AV Schiedam of per e-mail via info@dcmr.nl. Wij zullen hierop in contact met u treden om met u op zoek te gaan naar een pragmatische oplossing waarbij u alsnog de mogelijkheid wordt geboden om op de (ontwerp)beschikking te kunnen reageren.

 

Zienswijzen

Eenieder kan tot en met 12 januari 2022 schriftelijk en/of mondeling zienswijzen over het MER naar voren brengen. Wij wijzen erop dat de zienswijzen slechts betrekking kunnen hebben op het niet voldoen van het MER aan de wettelijke regels, mede gelet op het eerder gegeven advies over de reikwijdte en het detailniveau, dan wel op onjuistheden die het rapport bevat.

Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij Gedeputeerde Staten van Zeeland, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam, onder vermelding van nr. 9999217422. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de unit Ruimte en Omgeving van de DCMR, tel. nr. 010 – 246 81 66.

 

Naar boven