Provinciaal blad van Limburg
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Limburg | Provinciaal blad 2021, 11553 | ander besluit van algemene strekking |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Limburg | Provinciaal blad 2021, 11553 | ander besluit van algemene strekking |
Nadere subsidieregels Invasieve exoten 2022-2023
Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen
Artikel 1 Begripsomschrijvingen
Bestrijding: uitvoeren van maatregelen om een (populatie van een) invasieve exoot te verwijderen en/of te beheersen. Herstelmaatregelen (zoals herplant met inheemse soorten) kunnen deel uitmaken van de bestrijding en dienen noodzakelijk te zijn voor de bestrijding van de (populatie van een) invasieve exoot;
Natuurnetwerk Nederland in Limburg: (https://portal.prvlimburg.nl/viewer/app/default onder omgevingsverordening Limburg (2021) kaart 8.
Niet-Unielijstsoorten die een bedreiging (kunnen) zijn voor de biodiversiteit in de Nederlandse provincie Limburg: Dit betreft de 3e categorie uit het gewijzigde Limburgse Plan van aanpak Invasieve exoten (https://limburg.bestuurlijkeinformatie.nl/Reports/Item/ec969986-b625-42e4-b956-6b8d41b352e1). Deze categorie bestaat uit invasieve exoten die niet op de Unielijst staan, maar een substantiële bedreiging (kunnen gaan) vormen voor de Limburgse biodiversiteit. Dit kunnen zowel invasieve soorten zijn die zich nieuw vestigen (doel: verwijderen) als soorten die al wijd verspreid zijn (doel: beheersen). Het betreft enkel invasieve exoten die worden aangepakt met als doel behoud, bescherming en ontwikkeling van Europees aangewezen beschermde habitattypen en (inter)nationaal beschermde soorten en soorten van de Rode Lijst (minlnv.nederlandsesoorten.nl/content/rode-lijsten);
Unielijst: Europese lijst (https://www.nvwa.nl/onderwerpen/invasieve-exoten/unielijst-invasieve-exoten) van invasieve exoten (planten en dieren) waar sinds 3 augustus 2016 een Europees verbod op bezit, handel, kweek, transport en import voor geldt;
Artikel 2 Doel van de regeling
Doel van deze regeling is het ondersteunen van projecten binnen de Nederlandse provincie Limburg die erop zijn gericht (populaties van) invasieve exoten te bestrijden door deze te verwijderen en/of te beheersen. Hoofdstuk 2 van deze Nadere subsidieregels ziet op de bestrijding van en/of het onderzoek naar de invasieve exoten die vallen onder de categorie ‘te beheersen Unielijstsoorten’ die zich bevinden in gebieden die zijn gelegen binnen het Natuurnetwerk Nederland in Limburg (exclusief Natura 2000-gebieden). Hoofdstuk 3 van deze nadere subsidieregels ziet op het opstellen van plannen van aanpak voor gebiedsgerichte samenwerking voor de categorie ‘te beheersen Unielijstsoorten’ en/of de categorie ‘niet-unielijstsoorten die een bedreiging (kunnen) vormen voor de Limburgse biodiversiteit’.
De wijze van verdeling van het subsidieplafond kunt u raadplegen op www.limburg.nl/subsidies > subsidieplafonds.
Hoofdstuk 2 Onderzoek naar en/of bestrijding van invasieve exoten
Voor subsidie komen uitsluitend rechtspersonen in aanmerking. De rechtspersoon in kwestie dient krachtens eigendom dan wel een ander zakelijk recht of publiekrechtelijke bevoegdheid zeggenschap te hebben over de gronden waarop of waaraan de bestrijding waarvoor subsidie wordt aangevraagd, worden getroffen en/of het onderzoek waarvoor subsidie wordt aangevraagd wordt uitgevoerd, of de aanvrager is gemachtigd door de eigenaar van de grond/gronden.
Om voor een subsidie in aanmerking te komen, dient aan alle volgende criteria te worden voldaan:
Artikel 6 Verplichting subsidieontvanger
Het project dient te starten binnen 3 maanden na ontvangst van de subsidieverlening en moet voor 1 januari 2025 afgerond zijn.
In aanvulling op artikel 17 van de Algemene Subsidieverordening Provincie Limburg 2017 e.v., wordt de subsidieaanvraag afgewezen, indien:
Het subsidiebedrag bedraagt maximaal 80% van de totale subsidiabele projectkosten voor de maatregel(en) en/of het onderzoek gericht op de bestrijding van de invasieve exoten uit de categorie ‘te beheersen Unielijstsoorten’ met een maximum van € 50.000,00 per aanvrager.
Hoofdstuk 3 Het opstellen plan van aanpak voor gebiedsgerichte samenwerking
Om voor een subsidie in aanmerking te komen, dient aan alle volgende criteria te worden voldaan:
Artikel 12 Verplichting subsidieontvanger
Het project dient te starten binnen 3 maanden na de ontvangst van de subsidieverlening en moet voor 1 januari 2025 afgerond zijn.
In aanvulling op artikel 17 van de Algemene Subsidieverordening Provincie Limburg 2017 e.v., wordt de subsidieaanvraag afgewezen, indien:
Het subsidiebedrag bedraagt maximaal 80% van de totale subsidiabele projectkosten voor het opstellen van een plan van aanpak voor gebiedsgerichte samenwerking met een maximum van € 10.000,00 per aanvrager.
Een subsidieaanvraag kan uitsluitend worden ingediend bij Gedeputeerde Staten met gebruikmaking van het standaard (digitaal) aanvraagformulier dat geplaatst is op de website van de Provincie Limburg: www.limburg.nl/subsidies>actuele subsidieregelingen.
Het standaard (digitaal) aanvraagformulier dient volledig ingevuld en rechtsgeldig ondertekend te worden en te zijn voorzien van alle bijlagen zoals aangegeven op het formulier en dient te worden verzonden naar het op het aanvraagformulier aangegeven adres (Gedeputeerde Staten van Limburg, Cluster Subsidies, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht), dan wel digitaal middels eHerkenning (aanvragen van organisaties) te worden ingediend. Een aanvraag per e-mail is niet mogelijk.
Artikel 19 Inwerkingtreding, beëindiging en citeertitel
Deze Nadere subsidieregels vervallen met ingang van 1 januari 2024, met dien verstande dat zij van toepassing blijven op subsidieaanvragen die vóór die datum zijn ontvangen door Gedeputeerde Staten en subsidiebesluiten die vóór die datum zijn genomen, ook voor de volgende stappen in het subsidietraject.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/prb-2021-11553.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.