Kennisgeving definitief besluit wijziging ontheffing Wet natuurbescherming (hoofdstuk 3 Soorten) ten behoeve van uitbreiding VDL Nedcar

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat het volgende besluit is genomen:

  • -

    Wet natuurbescherming, definitief besluit t.b.v. wijziging ontheffing Wet natuurbescherming (hoofdstuk 3 Soorten); zaaknummer: 2021-023365;

Locatie

VDL Nedcar aan de dr. Hub van Doorneweg 1, Born.

Achtergrond

Op 1 juni 2021 hebben Gedeputeerde Staten van Limburg besloten tot verlening van een ontheffing op grond van de Wet natuurbescherming, zaaknummer 2020-202066 (en kenmerk DOC-00155986), hierna ook te noemen: ontheffing d.d. 1 juni 2021. Het betreft de voorgenomen uitbreiding van VDL Nedcar, gelegen aan de Dr. Hub van Doorneweg 1 te Born. Conform besluit van Provinciale Staten van Limburg d.d. 18 april 2019 (Provinciaal blad 2019, 3177) was op de voorbereiding en bekendmaking van de ontheffing d.d. 1 juni 2021 de coördinatieregeling, als bedoeld in artikel 3.33 Wet ruimtelijke ordening, van toepassing.

Op 4 november 2021, aangevuld op 12 en 15 november 2021, hebben Gedeputeerde Staten van Limburg het verzoek van VDL Nedcar ontvangen om de ontheffing d.d. 1 juni 2021 te wijzigen. Verzocht wordt om enkele voorschriften te wijzigen om de werkzaamheden uit te kunnen voeren en om in een ruimere periode kapwerkzaamheden uit te kunnen voeren.

16 november 2021 hebben Gedeputeerde Staten van Limburg besloten tot wijziging van de ontheffing d.d. 1 juni 2021. Het betreft een ondergeschikte wijziging.

Inzage stukken

Het wijzigingsbesluit Wet natuurbescherming (hoofdstuk 3 Soorten) alsmede de bijbehorende stukken liggen voor een ieder ter inzage van 18 november 2021 tot en met 30 december 2021 in:

  • -

    het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht, op werkdagen van 07.30u tot 18.30u;

  • -

    de stadswinkel van Sittard-Geleen, Markt 1, Geleen, op de daar gebruikelijke plaats en tijden;

  • -

    het gemeentehuis van Echt- Susteren, Nieuwe Markt 55, Echt, op de daar gebruikelijke plaats en tijden.

Let hierbij op eventuele beperkingen vanwege Corona-maatregelen. Het wijzigingsbesluit wordt gedurende de inzagetermijn ook gepubliceerd op https://zoek.officielebekendmakingen.nl (klik dan op ‘officiële bekendmakingen’). Verder is het wijzigingsbesluit te raadplegen via www.gowvdlnedcar.nl.

Rechtsbescherming

Dit besluit betreft een ondergeschikte wijziging van de ontheffing d.d. 1 juni 2021. Om die reden is geen ontwerpbesluit ter inzage gelegd.

Eenieder kan rechtstreeks beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het indienen van dit rechtstreekse beroep moet binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Van deze terinzagelegging wordt kennis gegeven op www.officielebekendmakingen.nl. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener,

  • b.

    de datum,

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is, en

  • d.

    de redenen van het beroep (motivering).

Het beroepschrift moet worden gericht aan:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een DigiD vereist.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor de beroepsprocedure betekent dit onder andere dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Tevens wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als u een beroepschrift heeft ingediend, dan kunt u tevens de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Aan de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetpagina van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Het onderhavige besluit met bijbehorende stukken wordt door ons toegezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Reeds ingediende beroepschriften tegen de ontheffing d.d. 1 juni 2021 worden ingevolge artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht automatisch geacht te zijn gericht tegen het onderhavige besluit.

Informatie

Nadere informatie over de ter inzage liggende stukken is te verkrijgen via:

  • -

    het cluster Vergunningen, Toezicht en Handhaving: tel. +31 43 389 99 99

Naar boven