Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende wijziging van het Algemeen subsidiebesluit Zeeland 2013

Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland van 16 november 2021, nummer 102501 houden de wijziging van het Algemeen subsidiebesluit Zeeland 2013.

 

Gedeputeerde staten van Zeeland ,

  • overwegende dat voor verstrekking van subsidies in het kader van Zeeland in Stroomversnelling: Human Capital Agenda bijzondere bepalingen in het Algemeen subsidiebesluit Zeeland 2013 benodigd zijn;

  • overwegende dat in deze bijzondere bepalingen periodiek wijzigingen worden aangebracht om knelpunten in de uitvoering op te lossen en gewenste beleidswijzigingen te implementeren;

  • gelet op artikel 8 van de Algemene subsidieverordening Zeeland 2013;

besluiten vast te stellen de navolgende wijziging van het Algemeen subsidiebesluit Zeeland 2013:

 

Artikel I

Het Algemeen subsidiebesluit Zeeland 2013 wordt als volgt gewijzigd:

  • A.

    Onder verlettering van onderdeel f tot g wordt in artikel 17A.4, eerste lid, een onderdeel ingevoegd luidende:

    • f.

      het project is additioneel aan gemeentelijke activiteiten en projecten;

  • B.

    In artikel 17A.9, eerste lid, wordt ‘artikel 17A.4, eerste lid, onder f’ vervangen door ‘artikel 17A.4, eerste lid, onder g’.

Artikel II

De Toelichting bij het Algemeen subsidiebesluit Zeeland 2013 wordt als volgt gewijzigd:

  • A.

    In de Toelichting op Artikel 17A.4, eerste lid, onderdeel f en artikel 17A.8, eerste lid wordt ‘Artikel 17A.4, eerste lid, onderdeel f’ vervangen door ‘Artikel 17A.4, eerste lid, onderdeel f en g’.

  • B.

    Onder de Toelichting op Artikel 17A.4, eerste lid, onderdeel f en g en artikel 17A.8, eerste lid wordt voor het onderdeel ‘Toelichting beoordelingscriteria’ een onderdeel ingevoegd luidende:

    ‘Gemeenten (in samenwerking met UWV, werkgeversservicepunten, regionale bureaus leerlingenzaken, en het Leerwerkloket) richten zich vanuit hun wettelijke taak op het toeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. De activiteiten en projecten die voor dit doel worden ontwikkeld zijn veelal gedekt door middelen vanuit het Rijk en worden centraal gecoördineerd vanuit de arbeidsmarktregio Zeeland. Deze regeling focust zich specifiek op het ondersteunen van projecten die buiten deze gemeentelijke scope en doelgroep vallen’.

Artikel III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt geplaatst.

 

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van gedeputeerde staten van 16 november 2021.

Drs. J.M.M. Polman, voorzitter

A.W. Smit, secretaris

Naar boven