Kennisgeving ontwerpbeschikking van Leeuwen Recycling Groep B.V. (9999209601)

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 25 januari 2021 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van De Roever Milieuadvisering, namens Van Leeuwen Recycling Groep B.V voor de inrichting aan de Doklaan 22, 3081 AD Rotterdam.

 

Het betreft een inrichting voor het accepteren, op- en overslaan en bewerken van afvalstoffen van derden.

 

Van Leeuwen vraagt een tijdelijke vergunning voor de opslag en het breken van betonpuin en het veranderen van de inrichting. Deze tijdelijke vergunning wordt gevraagd voor een periode van maximaal 2,5 jaar nadat deze beschikking in werking is getreden, met een maximum van 40.000 ton betonpuin dat in deze periode mag worden verwerkt tot puingranulaat. Hierbij wordt de vergunde totale jaarlijkse doorzet van afvalstoffen binnen de inrichting niet gewijzigd. De verhoogde doorzet van het betonpuin gaat dus ten koste van de doorzet van andere afvalstoffen.

 

Voor het breken van betonpuin tot een toepasbaar puingranulaat dat aan de eisen van het Besluit bodemkwaliteit voldoet, zal in de periode van 2,5 jaar incidenteel een mobiele puinbreker worden ingezet. Deze incidentele situatie mag maximaal 12 dagen per jaar plaatsvinden. Het geproduceerde puingranulaat zal uiterlijk binnen twee dagen nadat het in de breker is geproduceerd, zijn afgevoerd van de inrichting.

Het geproduceerde puingranulaat zal worden toegepast op de nieuwe locatie van Van Leeuwen. De activiteiten op de locatie Doklaan 22 zullen worden beëindigd. Inmiddels is een procedure opgestart voor een omgevingsvergunning op de nieuwe locatie.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maken bekend dat zij het voornemen hebben de vergunning te verlenen.

 

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikking en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van 

19 november 2021 tot en met 30 december 2021 op de volgende plaatsen inzien:

- Bibliotheek Rotterdam, 5e etage, Hoogstraat 110 te Rotterdam, alleen na telefonisch afspraak via telefoonnummer 010 – 281 63 03 of 010 – 281 62 96, uitsluitend tussen 10.00 uur en 16.00 uur;

- de gemeente Albrandswaard, Stationsstraat 4 te Rhoon, na telefonische afspraak;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Vanwege de maatregelen rondom de Coronavirus-crisis kunnen de stukken bij de DCMR Milieudienst Rijnmond alleen op afspraak en uitsluitend op maandag en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur worden ingezien aan de Parallelweg 1, 3112 NA Schiedam. Afspraken kunt u maken door het sturen van een e-mail aan info@dcmr.nl of te bellen naar telefoonnummer 010 – 246 80 00.

 

Indien dit voor u geen uitkomst biedt en de stukken fysiek wilt in zien, verzoeken wij u dit binnen de termijn van de terinzagelegging aan ons kenbaar te maken. Dit kunt u doen per brief aan DCMR, Postbus 843, 3100 AV Schiedam of per e-mail via info@dcmr.nl. Wij zullen hierop in contact met u treden om met u op zoek te gaan naar een pragmatische oplossing waarbij u alsnog de mogelijkheid wordt geboden om op de (ontwerp)beschikking te kunnen reageren.

 

Zienswijze

Tijdens de inzage periode kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan de DCMR Milieudienst Rijnmond. Dit kan per e-mail via info@dcmr.nl of per post via Postbus 843, 3100 AV Schiedam. In deze periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht. Dit kan telefonisch of na afspraak.

 

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend, als u een zienswijze hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en/of als u belanghebbende bent.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummer 9999209601.

Naar boven