Provincie Zeeland – Verlening uitgebreide omgevingsvergunning voor oprichting van een inrichting bestemd voor de productie van waterstof en aanleg van twee uitwegen aan de Axelse Vlakte tussen Fiknlandweg en Autrichehavenweg in Sas van Gent

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben op 7 mei 2021 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Sweco Nederland B.V., namens VoltH2 Terneuzen B.V. voor de inrichting aan de

Axelse Vlakte tussen de Finlandweg en Autrichehavenweg te Sas van Gent.

De aanvraag betreft de oprichting van een inrichting bestemd voor de productie van waterstof door middel van elektrolyse van water. Het vermogen van de elektrolyser bedraagt 25 MW. Hiermee wordt circa 1.800 ton waterstof per jaar geproduceerd met een maximaal vollastrendement van 50%. Hierbij ontstaat waterstof en zuurstof. Waterstof wordt opvangen en per as afgevoerd. De gevormde zuurstof wordt afgelaten naar de atmosfeer. Daarnaast betreft de aanvraag de aanleg van twee uitwegen.

De aanvraag is de eerste fase (milieu) van een gefaseerde aanvraag om een omgevingsvergunning en betreft een waterstoffabriek op basis van de elektrolyse (25 MW) van water.

De aanvraag tweede fase heeft betrekking op bouwen en is op 6 juli 2021 ingediend onder OLO-nummer 6219069.

Gedeputeerde Staten van Zeeland maken bekend dat zij het voornemen hebben de vergunning te verlenen.

 

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikking en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van 4 november 2021 tot en met 15 december 2021 op de volgende plaatsen inzien:

  • de gemeente Terneuzen, publieksbalie, Stadhuisplein 1 Terneuzen, na telefonische afspraak;

  • de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

Vanwege de maatregelen rondom de Coronavirus-crisis kunnen de stukken bij de DCMR Milieudienst Rijnmond alleen op afspraak en uitsluitend op maandag en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur worden ingezien aan de Parallelweg 1, 3112 NA Schiedam. Afspraken kunt u maken door het sturen van een e-mail aan info@dcmr.nl of te bellen naar telefoonnummer 010 – 246 80 00.

Indien dit voor u geen uitkomst biedt en de stukken fysiek wilt in zien, verzoeken wij u dit binnen de termijn van de terinzagelegging aan ons kenbaar te maken. Dit kunt u doen per brief aan DCMR, Postbus 843, 3100 AV Schiedam of per e-mail via info@dcmr.nl. Wij zullen hierop in contact met u treden om met u op zoek te gaan naar een pragmatische oplossing waarbij u alsnog de mogelijkheid wordt geboden om op de (ontwerp)beschikking te kunnen reageren.

 

Zienswijze

Tijdens de inzage periode kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan de DCMR Milieudienst Rijnmond. Dit kan per e-mail via info@dcmr.nl of per post via Postbus 843, 3100 AV Schiedam. In deze periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht. Dit kan telefonisch of na afspraak.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend, als u een zienswijze hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en/of als u belanghebbende bent.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummer 9999228497.

 

Naar boven