Kennisgeving anterieure overeenkomst met betrekking tot Gebiedsontwikkeling uitbreiding VDL Nedcar (incl. Addendum)

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat de Provincie Limburg op 10 december 2020 een anterieure overeenkomst als bedoeld in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) heeft gesloten met VDL Nedcar B.V. te Born. Via een Addendum is deze anterieure overeenkomst op 17 december 2020 ten aanzien van het bepaalde in artikel 6.5 aangepast.

Anterieure overeenkomst

In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd tussen VDL Nedcar B.V en de Provincie Limburg inzake de uitvoering van afd. 6.4 Wro ten aanzien van de realisatie van het project ‘Gebiedsontwikkeling uitbreiding VDL Nedcar’, zoals beschreven in het inpassingsplan ‘Uitbreiding VDL Nedcar’. Dit project ziet op de fabrieksuitbreiding van VDL Nedcar en de daarmee samenhangende aanpassingen aan de gemeentelijke en provinciale infrastructuur en de daarvoor noodzakelijke voorbereidingen. De bepalingen in de anterieure overeenkomst bevatten onder andere afspraken over de benodigde infrastructurele aanpassingen, planschade en nadeelcompensatie, bovenwettelijke compensatie en over de samenwerking tussen VDL Nedcar en de Provincie Limburg.

Addendum

Met het op 17 december 2020 tussen de Provincie Limburg en VDL Nedcar B.V. overeengekomen Addendum is de anterieure overeenkomst aangepast, in die zin dat de tekst van artikel 6.5 van deze overeenkomst is vervangen door een nieuwe tekst en er aanvullende afspraken zijn gemaakt aangaande het moment van en de voorwaarden voor gunning van de infrastructurele aanpassingen.

Het Addendum maakt integraal onderdeel uit van de anterieure overeenkomst.

Voor zover het gaat om de gronden waarop de realisatie van het project ‘Gebiedsontwikkeling uitbreiding VDL Nedcar’ is voorzien, is met het aangaan van deze overeenkomst het kostenverhaal ten aanzien die gronden anderszins verzekerd, zoals bedoeld in artikel 6.12, tweede lid, onder a Wro.

Inzage

Een korte zakelijke omschrijving van de overeenkomst ligt op grond van artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening - tezamen met het inpassingsplan ‘Uitbreiding VDL Nedcar’ - vanaf 7 januari 2021, gedurende zes weken ter inzage in:

  • -

    het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht, op werkdagen van 07.30u tot 18.30u;

  • -

    de stadswinkel van Sittard-Geleen, Markt 1, Geleen, op de daar gebruikelijke plaats en tijden;

  • -

    het gemeentehuis van Echt- Susteren, Nieuwe Markt 55, Echt, op de daar gebruikelijke plaats en tijden.

     

    Let hierbij op eventuele beperkingen vanwege Corona-maatregelen.

Rechtsbescherming

Tegen de anterieure overeenkomst (incl. Addendum) en de zakelijke omschrijving van de inhoud van deze overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend. Evenmin kan hiertegen beroep worden ingesteld.

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer H.P.D. Lahaije, tel. 043-389 99 99.

Naar boven