Regeling van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant van 1-12-2020 tot wijziging van de Subsidieregeling buurtfonds Noord-Brabant in verband de openstelling van een nieuw aanvraagtijdvak van paragraaf 1 en een enkele aanpassing van paragraaf 2 (Achtste wijziging Subsidieregeling buurtfonds Noord-Brabant)

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant;

 

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Brabant;

 

Overwegende dat het wenselijk is de Subsidieregeling buurtfonds Noord-Brabant te wijzigen in verband met de openstelling van een volgend aanvraagtijdvak voor subsidie op grond van de paragraaf 1 van die regeling, gericht op buurtcultuur;

 

Overwegende dat daarnaast van de gelegenheid gebruik wordt gemaakt paragraaf 2, gericht op buurtnatuur en buurtwater, te wijzigen door de doelgroep uit te breiden met zelfstandigen zonder personeel;

 

Besluiten vast te stellen de volgende regeling:

Artikel I Wijziging Subsidieregeling buurtfonds Noord-Brabant

De Subsidieregeling buurtfonds Noord-Brabant wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

Onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel c door een puntkomma, wordt aan artikel 1.8 een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • d.

    5 januari 2021 tot en met 1 september 2021.

B.

Aan artikel 1.9 wordt een nieuw lid toegevoegd, luidende:

  • 3.

    Gedeputeerde Staten stellen het subsidieplafond voor subsidies als bedoeld in artikel 1.4 vast op € 200.000 voor de periode, genoemd in artikel 1.8, onder d.

C.

Onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel c door een puntkomma, wordt aan artikel 2.1 een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • d.

    zzp’er: zelfstandig ondernemend natuurlijk persoon zonder personeel met een inschrijvingsnummer van de Kamer van Koophandel.

D.

In artikel 2.2 wordt “stichtingen en verenigingen”vervangen door “stichtingen, verenigingen en zzp’ers”.

Artikel II Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst.

’s-Hertogenbosch, 1 december 2020

Gedeputeerde Staten voornoemd,

de voorzitter,

mr. I.R. Adema

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Toelichting behorende bij de Achtste wijziging Subsidieregeling buurtfonds Noord-Brabant

Artikelsgewijs

 

Artikel I (Wijziging Subsidieregeling buurtfonds Noord-Brabant)

 

Onder A en B (artikelen 1.8 en 1.9)

Paragraaf 1 van de regeling inzake buurtcultuur wordt opnieuw opengesteld tot 1 september 2021. De splitsing die voorheen werd gemaakt in het subsidieplafond voor de drie categorieën projecten (zie artikel 1.4 van de regeling), is losgelaten. Er geldt thans één subsidieplafond voor de drie categorieën tezamen.

 

Onder C en D (artikelen 2.1 en 2.2.)

Op dit moment staat paragraaf 2 inzake buurtnatuur en buurtwater uitsluitend open voor stichtingen en verenigingen. Circa de helft van alle aanvragen voor 2020 werd echter ingediend door zelfstandigen zonder personeel (zzp‘ers). Teneinde de realisatie van zoveel mogelijk groene burgerinitiatieven te stimuleren, wordt de doelgroep uitgebreid met de zzp‘ers.

 

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

 

de voorzitter,

mr. I.R. Adema

 

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven