Kennisgeving beoordeling noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage voor Air Products Nederland B.V. (9999195909)

Wet milieubeheer

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland heeft op 30 oktober 2020 een mededeling ingevolge artikel 7.16 van de Wet milieubeheer (aanmeldingsnotitie) ontvangen van Air Products Nederland B.V. voor de realisatie van een nieuwe waterstoffabriek inclusief afvanginstallatie voor kooldioxide. De inrichting is gelegen aan de Boyneweg 10 te Rotterdam-Botlek.

 

Voor deze activiteit moeten vergunningen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (omgevingsvergunning) en de Waterwet worden aangevraagd bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en Rijkswaterstaat. De activiteit valt onder categorie D 34.4 en D 8.3 van het Besluit milieueffectrapportage. Zowel Rijkswaterstaat als de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland moeten beoordelen of ten behoeve van de omgevingsvergunning en de waterwetvergunning een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

 

Voor het verlenen van de omgevingsvergunning zijn Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland het bevoegd gezag en voeren daarom deze m.e.r-beoordeling uit. Op 20 november 2020 heeft Rijkswaterstaat per brief aangegeven dat voor de Waterwetvergunning geen MER nodig is.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en Rijkswaterstaat hebben de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan het artikel 7.17. Op basis daarvan hebben zij besloten dat het opstellen van een MER, ten behoeve van de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de aanvraag om een vergunning in het kader van de Waterwet, niet noodzakelijk is.

 

Inzage

U kunt de aanmeldingsnotitie en het besluit van 3 december 2020 en met 13 januari 2021 op werkdagen op de volgende plaatsen inzien:

- Bibliotheek Rotterdam, 5e etage, Hoogstraat 110 te Rotterdam, zodra de bibliotheek weer open is voor bezoekers;

- de gemeente Brielle, Slagveld 36 te Brielle, na telefonische afspraak;

- de gemeente Maassluis, Koningshoek 93050 te Maassluis, na telefonische afspraak;

- de gemeente Nissewaard, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse (de gemeente werkt alleen op afspraak via telefoonnummer 14 0181);

- het stadskantoor Vlaardingen, Klant Contactcentrum, Westnieuwland 6 te Vlaardingen, na telefonische afspraak;

- Rijkswaterstaat West Nederland Zuid, Boompjes 200 te Rotterdam, na telefonische afspraak;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (maandag t/m vrijdag van 09.00 – 16.00 uur, buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: 010 – 246 86 21)

Vanwege de maatregelen rondom de Coronavirus-crisis kunnen de stukken bij de DCMR Milieudienst Rijnmond alleen op afspraak en uitsluitend op maandag en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur worden ingezien aan de Parallelweg 1,

3112 NA Schiedam. Een afspraak kunt u maken door het sturen van een e-mail aan info@dcmr.nl of te bellen naar telefoonnummer 010 – 246 80 00.

 

Opmerking

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

 

Inlichtingen

Voor vragen en opmerkingen over het besluit en deze procedure kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond door te bellen naar telefoonnummer: 010 – 246 80 00 of via email: info@dcmr.nl onder vermelding van zaaknummer: 9999195909.

 

Naar boven